Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Första stegen mot uppfyllda odlingsdrömmar

Här ska det bli odling så småningom! Närmast dörren står vår rabarberplanta som vi försökt övervintra utomhus inslagen i bubbelplast.

Ja, inte ser den så mycket ut för världen, vår lilla trapp.

Jag och sambon, vi kan kalla honom Anton, bor i en lägenhet utan vare sig balkong eller uteplats. Vi har dock denna lilla trapp som ger oss tillgång till den gemensamma gräsmattan.

I våras pimpade Anton trappen med träplankor så den både blev bekvämare att sitta på och snyggare att se på. Vi har ända sedan inflyttning pratat om att vi vill odla något på trappen. Igår började vi diskutera hur vi praktiskt skulle kunna gå tillväga för att uppnå det. Idag blev det inköpsrunda!

En del av dagens inköp.

Två stycken balkonglådor med tillhörande fat och konsoller, två krukor modell större plus fat, lite verktyg och tre mindre basaltkrukor. Dessutom köpte vi två säckar jord, en säck lecakulor och en säck perlit. Vi valde att köpa nästan allt på samma byggvaruhus för smidighetens skull. Dessutom gillade vi att både krukorna och balkonglådorna är tillverkade av återvunnen plast. Frön har vi både beställt och provat att ta från butiksinköpa grönsaker.

Mina nya – och faktiskt första egna – arbetskläder!

Det var också dags för mig att införskaffa enklare arbetskläder. Jag har saknat att ha något att dra på mig när det ska grejas med jord eller brädor.

Det känns förstås lite knasigt att planera för odling och sådant när vintern gjort återtåg och snön faller utanför. Samtidigt känns det väldigt roligt, och för en gångs skull har vi kommit på vad vi vill göra i god tid.

Både jag och Anton är helt gröna på det där med att odla, så vi får se hur det går. Det värsta som kan hända är att det inte blir något. Men då har vi i alla fall försökt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: