Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Utökat bokbestånd

Vilken tur att vi skaffade en till bokhylla!

Fem böcker om odling och konservering övervakas av världens finaste Alvar.

Som jag skrev igår har jag utökat mitt bokbestånd en aning. Tre böcker om odling – Odlarens handbok, Handbok för din trädgård och Grönt! Odla egna grönsaker – plus två böcker om att konservera mat – Hälsoriktig konservering och Hemkonservering. De två senare är av äldre modell, men jag tänker att de ändå kan ge lite insikter i hur jag så småningom ska kunna ta tillvara på grönsakerna vi odlar. Jag återkommer med tankar kring böckerna efterhand jag läser dem.

Efter jobbet idag for vi iväg och köpte två krukor och en balkonglåda till. Jag insåg när jag gick igenom fröpåsarna att jag hade glömt en sort i min planering. Dessutom hade planeringen redan visat att vi behövde en kruka till djungelgurkan. Vi köpte även bambupinnar och hampasnöre som det ska byggas djungelgurkeställning av.

Balkonglådan då? Den ska det tydligen planteras vitlök i! Jag missförstod visst igår och trodde att klyftorna bara skulle stå i vatten så vi kunde använda blasten, men tydligen måste de planteras i jord med. Rätt självklart när man tänker efter, vilket jag inte gjorde igår. Ja, ja, nu vet jag det i alla fall!

Ett svar till “Utökat bokbestånd”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: