Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Pryttelleverans och smygtitt

Jag gillar pryttlar. Små smarta eller söta saker som gör livet enklare eller roligare – sånt älskar jag! Så när jag fick höra talas om två olika odlingsrelaterade prylar kunde jag inte låta bli.

Strilar till pet-flaska och frösåare.

Högst upp på bilden ligger tre stycken strilar till pet-flaskor. Dessa skruvar man helt enkelt på en pet-flaska som man fyllt med vatten – och så har man en minivattenkanna, typ! Jag testade den minsta strilen snabbt på gullvivorna, och den funkade riktigt bra.

Den andra prylen, den runda tjofsamojen, är en frösåare. Däri lägger man sina frön för att sedan kunna skaka ut bara ett eller några enstaka frön för plantering. Jag upptäckte när jag planterade gullvivorna att det var svårt att lyckas få upp bara några frön, så tänkte att jag provar en sån här och ser om det blir lättare. Vi får se! Om allt går som jag vill kan jag prova den redan i helgen!

Jag bjuder även på en smygtitt på min inte helt färdiga verktygsväska/-hink.

En blivande trädgårdsväska!

Jag har egentligen aldrig riktigt lärt mig virka, så detta var en rolig utmaning! Garnet är en sorts bandgarn i två färger. Den gröna fläcken i det blå är en ficka till frösåaren som jag ska sy fast. Dessutom ska jag fästa trådar och sedan är det färdigt – och då kan jag visa hela väskan!

Det har också börjat gro i en av krukorna! I sambons basilikaplantering har det nu börjat sticka upp pyttesmå blad. Så roligt! Jag väntar fortfarande med spänning och dåligt tålamod på mina gullvivor. Snart, snart hoppas jag att också de kommer upp.

I kväll kikar jag på Mandelmanns på teve medan sambon spelar datorspel. En helt vanlig, mysig tisdagskväll helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: