Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Väskan är klar!

Jag har egentligen aldrig riktigt lärt mig virka. Att sticka har mer varit min grej, men när jag letar runt på Pinterest lyckas jag alltid hitta fina saker jag skulle vilja just virka. En dag förra veckan fick jag för mig att jag ville ha en korg/väska/kasse till trädgårdsredskap och sådant. Jag fick också för mig att den skulle virkas.

Ta-da! Färgerna är lite trevligare i verkligheten – olivgrön och mjukturkos.

Youtube, och internet över lag, är en fantastisk tillgång. Med hjälp av diverse videos och instruktioner lyckades jag faktiskt få till min korg/väska efter några försök. Den är virkad nästan helt i stolpar (tror jag) och rymmer utan hittills upptäckta problem mina små trädgårdsredskap. Tanken är att jag ska kunna dra runt mina saker lite lättare med hjälp av denna. Tyvärr kan jag inte ge någon närmare beskrivning av hur jag gjorde, eftersom jag inte ens vet det riktigt säkert själv.

Lyckades också få till en ficka till frösåaren som blev helt perfekt i storlek!

Är min korg/väska perfekt? Nej, långt ifrån. Jag har inte riktigt fått kläm på att hålla jämn spänning i tråden när jag virkar, så lite oformlig blev den allt. Några små hål här och där blev det också. Men vet ni vad? Jag struntar fullkomligt i det. Jag har virkat den själv – och det är jag stolt över. Dessutom är hålen bra för att låta jord och sådant smita ut på egen hand.

Nästa virkprojekt lär bli att virka en slags vid korg att plocka växter och frukter i, delvis på grund av att jag har ett helt nystan kvar av det blå garnet. Dessutom stickar jag för första gången på något större än ett par sockor. Vi får se hur det blir…

Det är härligt att skapa med garn – även om jag inte är någon supertalang på det. Det gör mig inget att det blir fel här och där. Jag kör vidare ändå och ser vad det blir. Ibland får jag repa upp alltsammans. Men vad spelar det för roll? Under tiden jag jobbat med projektet har jag i varje fall haft en trevlig stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: