Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Februarisådd och platsbrist

Platsbrist redan? Jo, du, tydligen är det en parameter i odlingsprojektet som jag inte räknat in – det där med plats på fönsterbrädorna…

Bordet i källaren som jag lånade till arbetsyta.

Allt jag ska så är uppskrivet och planerat i min kalender, uppdelat efter månad på fröpåsen. Eftersom alla krukor och balkonglådor förmodligen ska flyttas med under sommarens resor och besök hos min och sambos respektive familjer har jag tänkt så det mesta så tidigt det går. Det gör också att inte allt ska sås samtidigt.

Nu på förmiddagen har jag sått läkevänderot och blekselleri i källaren. Jag hade riktigt mysigt faktiskt! Sara Bäckmo har precis släppt ett nytt avsnitt i serien om grönsaksodling för nybörjare, så det lyssnade jag på medan jag höll på med jord och frön. Jag gillar verkligen att lyssna på Sara, både på Youtube och i hennes podcast. Hon inspirerar mig med sin avslappnade och positiva inställning till odling.

Här står dagens sådder på fönsterbrädan. Det syns inte på bilden, men jag har klippt lufthål i plastfolien.

Jag testar att så i alla möjliga små kärl. Visst, jag skulle kunna köpa små planteringskrukor i plast, men jag föredrar att prova att använda sådant vi annars skulle ha återvunnit. Jag är lite fundersam på om sellerin i äggkartongen får tillräckligt med jord och plats, men den ska ju ändå planteras om så småningom… Vi får se – om det går åt skogen får jag börja om.

Det stora, men på något sätt ändå angenäma, problemet just nu är att platsen på fönsterbrädorna börjar ta slut. Nu är det fullt i båda fönstren i vardagsrummet (söder och väster, tror jag). I köksfönstret står den stora lådan med vitlök. Krukväxterna får flytta runt så länge. Jag tröstar både mig själv och sambon med att det är ett temporärt problem. Så småningom ska ju alla små plantor sättas ut i större krukor på trappen, så det löser sig.

Nu är det bara att vänta igen. Förhoppningsvis gror i alla fall sellerin snabbare än gullvivorna som fortfarande inte visat sig. Då har jag något som stillar mitt dåliga tålamod!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: