Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Något grönt i smörbyttan…

I lördags sådde jag läkevänderot i två stycken tomma och urdiskade smörbyttor. I går hade jag en halvdålig dag och tyckte att det där med odling verkade onödigt krångligt och inte för mig – jag hade ju inte lyckats få ett enda frö att gro ännu! I morse när jag tittade till mina byttor såg jag något mycket spännande och roligt i den ena.

Inte världens bästa bild, men visst syns de?

Två pyttesmå minisar har stuckit upp ovanför perliten! Det är de första frön som hunnit gro i min omsorg. Den ena har till och med kvar sin lilla fröhatt. Nu väntar jag otåligt på att de ska bli större. Kanske till och med få några fler kompisar!

Det som för mig lite fundersam är dock att det på fröpåsen står att läkevänderot tar en till tre månader på sig att gro. Dessa grodde på mindre än en vecka. Kan det verkligen vara så, eller är detta någon slags ogräs som följt med jordpåsen? Med tiden får vi se – jag hoppas att det verkligen är rätt frön som grott. Spännande! Just nu intalar jag mig att det faktiskt är läkevänderoten som grott. Det är mysigast så!

2 svar till “Något grönt i smörbyttan…”

  1. Precis som du så har jag väl tidigare aldrig varit någon ”fröuppdragare” direkt, även om det har hänt några enstaka gånger. Men sen skaffade jag mig ett växthus (för vackra växter) för några år sen och då känner man sig ju nästan tvungen. Och visst har det varit kul, men samtidigt väldigt jobbigt – iaf när jag helt plötsligen ville odla chili (som är både vackert och ätbart) och stod där med flera hundra plantor av 12 olika sorter! Så gissa om mina vänner fick småplantor av mig – alla verkade dessutom ta sig!! När dom sen fick löss som spred sig till dom tomatplantor som jag dessutom hade sått, då gav jag mer eller mindre upp. Så förra året blev det endast 3 sorters zinnior…för helt kunde man ju inte låta bli. I år har jag 3 små påsar med olika palettbladsfrön jag måste så vilken dag som helst…..
    KRAM/Susie

    Gilla

    1. Oj, ja när det går åt skogen blir man ju less! Kul att intresset inte dog helt i alla fall 🙂 Bättre att odla lite än inget alls, om intresset fortfarande finns! Småplantor som present tycker jag är fantastiskt! Hoppas även folk i min bekantskapskrets tycker det, för om det blir för många plantor här hemma får nog de bli gåvor med!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: