Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Titta, så de växer!

Igår skrev jag om mina små läkevänderotsfrön som verkar ha grott redan. De var så små så de knappt syntes på bild. Idag kom jag hem till detta:

Titta så stora de har blivit redan! Och nu är de fyra!

Igår var de dessutom två. Nu ser jag redan fyra stycken i samma bytta! I den andra byttan syns det en liten, superförsiktig grodd som också snart kommer våga sticka upp nosen ovanför perliten. Åh, så roligt det är att se dem växa! Jag hoppas fortfarande att det inte är några ovälkomna ogräsfrön som grott.

Gullvivorna har jag nu ställt in i kylen. Tydligen kan man behöva lura dem att det är utomhusvinter för att de ska börja gro. Jag hoppas det fungerar, så att även de snart vågar visa sina små skott.

Ikväll äter vi sushi – bland annat för att fira att jag äntligen fått mitt examensbevis och kunnat skicka in ansökan om lärarlegitimation! Det är också dags för sportlov här, så nu har jag en vecka halvledigt. Egentligen helledigt, men jag har en del engelsktexter som jag tänkte ge feedback på. Det ska ändå bli skönt att få ta lite sovmorgon och jobba hemifrån. Jag ska också fortsätta räkna vänderotsminisar. Det blir nog en mysig lovvecka, det här!

4 svar till “Titta, så de växer!”

  1. Har ingen jord, så jag får vänta med mina palettbladsfrön tills jag köpt en liten påse. Jag har naturligtvis jord ute och förmodligen i trädgårdsskjulet, men absolut ingen lust att gå ut och gräva i den stora påsen – eller i nån rabatt! *fniss*
    Å sushi, vad gott! Jag gick en kurs här på Gotland för en japanska några år sen och man lärde sig massor. Men…när gubben min inte är så där jätteförtjust så gör jag det endast när vi ska ha det som förrätt – så det hade passat perfekt idag när vi åt marinerad japansk biff på grönkålsbladschips, purjolök, jalapenjo chili och rå lök med 3-4 starka såser till (varav en hemgjord) och halva ugnspotatis. Det blev riktigt gott!
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: