Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Barfotapremiär!

Men, Fia, inte har du väl varit ute barfota i februari? Jo, tänk för att jag har det! (Jag vet att det inte var en så bra idé, jag kommer förmodligen bli jätteförkyld och få ligga nerbäddad hela sportlovet – men det var det värt!)

Hur gick detta till? Vår talgboll har varit slut i några dagar. Jag har tänkt byta den, men glömt bort det. Nu på förmiddagen såg jag en liten sparv som var och letade efter mat vid matstationen och fick dåligt samvete. Vips skulle jag byta talgboll. Sagt och gjort. Sedan fick jag för mig att jag skulle titta till odlingslådan under trappen, den med humlesuga, järnört och läkemalva som skulle ut så tidigt det bara gick enligt fröpåsen. Orkade jag hämta skor? Näe. Så jag klev helt sonika ut på gräsmattan. Lite blött var det, men åh, så härligt! Sprang ett litet ärevarv på gräset innan jag fortsatte med det jag skulle.

Vattnade på odlingslådan och fick syn på Rabarbaras stora bubbelplastinslagna kruka. Jorden däri var dyngsur, insåg jag när jag stack ner ett finger i den. Massor av kondens på bubbelplastens insida också. Ropade till sambon att jag behövde en kniv och fick en. Nu är Rabarbara befriad från topplagret av bubbelplasten. Jorden är fri, men krukan är fortfarande inslagen. Lade också på någon slags barr som jag hittade, så att hon slipper vara helt oskyddad. Det är ju inte riktigt vår ännu, även om en rabarberplanta borde klara rätt låga temperaturer. Tyckte mig skymta något rött som skulle kunna vara starten på årets rabarberskörd. Åh, som jag hoppas!

In other news, det gror så det knakar i våra byttor och tråg. Chilin är nästan uppe, två små pyttisar har precis börjat knuffa undan jorden. Spetspaprikan är också på väg. Den kan man skymta så smått under jorden. Och vänderoten, jag vet att jag tjatar om den och den kan lika gärna vara ogräs, den växer också. Jag har flyttat den till söderfönstret för att undvika ljusbrist. Vi får se om det är bättre för den.

Nu är mina kalla fötter insvepta i strumpor och hemmastickade tossor för att motverka barfotalyckans eventuella följder. Senare blir det kanske en sväng till det stora möbelvaruhuset… Hoppas ni har en lika bra dag som jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: