Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Nyinköp och nytillskott

Jajamän, nog blev det en tur till det stora möbelvaruhuset idag!

Först blev det dock en promenad till Gamla Linköping. På vägen hem fick jag med mig en beskuren gren från vad vi tror är en buske med röda grenar. Kan det kanske vara en kornell? Efter att ha konsulterat både böcker och internet försökte jag mig på att göra ordentliga sticklingar av grenen. Nu står ett par röda grenar i vatten, medan en har stuckits ner i vitlökslådan. Den där vitlöken, ja. Det kan vi nog snart räkna som ett misslyckat experiment. Blasten växer inte alls och det var ju den vi ville åt… Nåja, vi flyttade lådan till söderfönstret och hoppas på att mer ljus och värme ska göra susen.

Så vad hittade vi på möbelvaruhuset då? Jo, detta:

En hylla i metall för att utöka utrymmet i söderfönstret! Jag trodde faktiskt att det skulle bli rätt fult, men det blev mycket bättre än jag tänkte mig. Tyvärr syns vårt stökiga vardagsrumsbord speglat i fönstret, men den bjuder jag på. Dessutom blev jag sugen på en aloe vera efter att ha pratat om sådana på promenaden, så en sådan råkade också följa med hem. Den röda krukan var perfekt i storlek och lyser upp lite där på hyllan! Den som har bra ögon kan också skymta de röda grenarna som jag hoppas ska rota sig, tre i glaset på hyllan och en i vitlökslådan. Två stycken minidrivhus från ett annat stort place införskaffade vi också idag. Jo, de har lock, men de hade stora klistermärken på sig som är helt omöjliga att få bort.

Sådär, nu har jag testat att skriva från paddan också. Det funkar helt okej, även om datorn är bättre. Paddan är dock lite smidigare att ta med sig. Alternativ är bra, sådant gillar jag! Nu är både kroppen och huvudet trötta efter promenad och aktivitet hela dagen. Förhoppningsvis kommer jag sova riktig gott inatt. Imorgon ska jag åka tåg!

7 svar till “Nyinköp och nytillskott”

 1. Har haft lite problem med bloggen, varken kommit fram till några och inte ens kommit in på min egen. Inte kul! Men nu fungerar det som det ska tror jag!!
  Det finns ju en del som har röda grenar, men absolut vanligast är ju kornell så det är nog det du fått tag på. Och kul att du nu själv försöker dra upp en del. Jag hade tänkt så mina palettblad idag, men istället har jag glott på TV. Både på längdskidor och på rally – och senare blir det en 5-timmars sittning framför NasCar-raceet från Daytona. En högtidsstund!!
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Vad segt det är när tekniken strular! Skönt att det löste sig!
   Ja, vi får se om någon av sticklingarna tar sig. Annars var det ett kul experiment i alla fall! 🙂
   Åh, vad härligt med fler kvinnor som gillar motorsport! Känns som att vi inte är så många haha! Jag är dock mer förtjust i motorcykelracing 🙂
   Kram!

   Gilla

   1. Eftersom jag och min gubbe älskar motorsport samt båda ägnade oss lite åt det i unga år och dessutom hade ett företag som sålde tillbehör till race, rally, veteran och sportbilar sen 1968 – så är man ju helt galen i det. Går nog aldrig ur en! Även motorcykelracing (fast det har jag aldrig ägnat mig åt) och båtracing är jättekul!!
    KRAM/Susie

    Gilla

 2. Det låter som att det skulle kunna vara kornell! 🙂 Det blir spännande att se hur det går för dina sticklingar.
  Det är ju perfekt att sätta upp hyllor för att få plats med sina odlingsprojekt! 🙂

  Gilla

 3. Jag har också så´na där hyllor från IKEA. Super!! Nu står de i hobbyrummet (ditflyttade från Evatorp) och väntar på att min odlingssäsong ska börja när jag kommer hem från Spanien i mitten av mars. Innan dess blir det inget sått, för det klarar sig inte utan vatten och kärlek i 10 dagar. Då ska jag också skaffa mer belysning för hobbyrummet ligger i källaren och där är det inte tillräckligt ljust. Biltemas lysrör har jag läst att andra har. så jag ska kolla det.
  /Eva Linnea

  Gilla

  1. Vi funderade också på lysrör, men eftersom vi hade dessa lampor över så testar vi dem först. Vad kul att höra att hyllorna är bra! Tycker det var så praktiskt att man kunde köpa ett plastöverdrag till, så har man ett provisoriskt växthus sedan 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: