Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Återbördad tant (och gubbe)

Så, nu är vi återinstallerade på hemmaplan. Alla flyttkartonger är burna (hoppas jag) och den buttra katten som inte alls tyckte att mina föräldrars nya lägenhet (och kattunge) var något kul är mycket gladare nu när han fått komma hem. Nu spinner han till och med igen!

Trots en ordentlig försening och ett missat tågbyte i huvudstaden tycker jag att det var en ganska smidig resa söderut. Det missade bytet ställde förstås till det, men när SJ redan fixat nya biljetter som bara behövde hämtas ut i deras butik var det inga problem det heller. Visst kom vi hem senare än tänkt, men det överlever vi.

Sedan katten blivit utsläppt och matad var det dags att titta till de små plantorna.

Chili till vänster och spetspaprika till höger. Läkevänderot och aloe vera i bakgrunden.

Både chili- och spetspaprikebebisarna har tagit sig ordentligt och till och med fått sitt andra bladpar. Det är nästan så att de ser ut att vara redo för omplantering, men det kanske får vänta till helgen. Även läkevänderötterna och sellerin har tagit sig. Alla tio sellerifrön har nu grott och tittat upp! Visserligen är de ganska höga och spinkiga, men jag hoppas de tar sig nu när de fått byta plats med chilin och paprikan. Jag måste också plantera om dem redan, trots att det är alldeles för tidigt. Det där med att så dem i äggkartong var inte så lyckat.

Något annat roligt jag fick se är den förmodade kornellen. Den såg nämligen ut såhär:

Förmodad kornellgren med små blad! En avokadokärna i bakgrunden och basilikan i krukan till höger i bild.

Den har fått små blad! Inga rötter ännu, så frågan är om det snarare blir ett kornellris än en stickling, men oavsett tycker jag det är roligt att i alla fall en av grenarna tagit sig. Den som stacks ner i vitlöksodlingslådan verkar stendöd, men så har den stått torrare också.

Nu händer det inte mer i kväll. Istället ska vi bara mysa runt och sedan lägga oss. I morgon drar jobbet igång igen efter sportlovet. Det blir kul!

Ett svar till “Återbördad tant (och gubbe)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: