Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Utpustningskväll

Jag inser att jag bloggar väldigt dåligt under veckorna. Det är på helgen som jag har tid, lust och framförallt ork att sätta mig och få ner ord på skärmen. Men det är okej. Det får vara så.

Alvar bidrar med inspiration till hur fredagskvällen ska tillbringas.

Den här arbetsveckan har känts kort. Kort och superintensiv. Massor att göra och ta tag i och alldeles för lite tid att göra det på. Migrän flera dagar, men på hyfsat hanterbar nivå. Det blir så ibland, och det har ändå fungerat. Inget har blivit helt bortglömt, vad jag vet (vilket i och för sig inte säger så mycket eftersom jag ändå inte skulle veta om ifall jag glömt bort något). Det rullar på, helt enkelt.

I växthyllan har det knappt hänt någonting sedan sist. Ingenting har växt, typ. Eller jo, klart det har, men inte så det syns riktigt. Mungbönorna börjar snart skaffa sig fler blad ser det ut som. Brandywine verkar ha stannat i växten. Likaså Gul och brysselkålen. Jag tror nog att det är jag som är lite blind. Klart som sjutton de växer, allihopa, bara inte lika rasande snabbt som i början. Fortfarande syns inte en tillstymmelse till vare sig bondböna, Rosellatomat eller gullviva, men jag ger inte upp än. Långt ifrån. Jag passar på att öva på mitt tålamod istället.

Jag inser också att bloggen som inte skulle ha något särskilt tema allt mer genomsyras av odlingen och det intresset. Inte så konstigt, i och för sig, eftersom det är bland det roligaste jag vet just nu. Jag lyssnar på odlingspodd på väg till och från jobbet och funderar nästan hela tiden på nästa steg och hur jag ska kunna lära mig mer. Det är också svårt att sitta i vardagsrummet och skriva utan att nämna alla plantor som står i växthyllan och i fönstren och på filtkorgen… I alla fall denna säsong är odlingen en del av mitt liv, och en rätt stor del därav. Nu i mars har jag knappt läst någonting, förutom på jobbet eller om odling. Det är okej. Det måste inte hända saker på alla fronter jämt.

Och på min front kommer det inte hända det minsta ikväll. Jag ska parkera i soffan med Youtube eller någon playtjänst på teven, dricka te och äta något gott. Kanske att jag får med mig sambon och katten på den planen.

Annars reder sig en bra tant själv.

6 svar till “Utpustningskväll”

 1. Helt klart är katten Alvars idé om hur en fredagskväll ska fördrivas väldigt inspirerande!😄 En soffa och något gott att äta gör kvällen komplett!😆
  Det här med att ha ett tema för bloggen är något som jag hittills har misslyckats med. Jag har fått vara glad så länge jag har lyckats begränsa antalet ämnen att skriva om någotsånär.

  Gilla

  1. Ja, han vet hur man ska göra den katten!

   Jag tycker inte man behöver ha ett tema för sin blogg om man inte vill. Helt okej att skriva om allt och inget, tycker jag 🙂

   Gilla

 2. Nu vill man verkligen att våren ska vara här och efter att igår sett ett antal citronfjärilar flaxa förbi så är det nog så! Och mina små – otroligt små, som dammkorn – palettbladsfrön har förvandlats till några gröna små prickar, så även där händer nåt trevligt!
  Om ett par timmar ska vi åka till min växtleverantör – ja, iaf av sommarblommor – Jonas i När. Där ska inhandlas lite penséer som är avhärdade och klarar ner till -5. Jonas och hans fantastiska växthus är en bidragande anledning till att jag inte drar upp saker och ting själv. Dessutom har han börja sälja lite annat smått och gott, så vi ska prata kamelia och bougainvilla (till växthuset).
  Först ska vi dock till Visby och hälsa på en kompis och granne som är inlagd på kirurgen för nåt riktigt allvarligt. Därefter tar vi det roliga och åker till När!
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Ja, våren är verkligen efterlängtad! Vad härligt att fjärilarna börjar vakna! Jag har inte sett någon fjäril än, men snart kommer de nog! Kanonväder idag så det känns som att det är på gång 🙂
   Vilken härlig dag du verkar ha planerad! Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: