Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Boktankar: I taket lyser stjärnorna

Det här är andra gången jag läser den här boken.

Det är också andra gången jag gråter som en fontän över den.

I taket lyser stjärnorna, av Johanna Thydell, är berättelsen om Jenna och hennes cancersjuka mamma. Det är berättelsen om dottern som går i sjuan och brottas med tonårens pubertetsproblem medan mamma är sjuk och blir sämre. Det är berättelsen om en dotter som inte vill leva utan sin mamma.

Jag vet inte vad det är, men någonting i hur Thydell gestaltar karaktärer och situationer som får mig att känna så otroligt med dem. Det är det där något som får tårarna att rinna och sambon att sluta spela datorspel för att han måste kolla så att jag är okej. Och för detta något tycker jag att du ska läsa den här boken, om du inte redan gjort det.

Jag har halkat efter lite med läsningen. Kommit av mig eftersom den bok jag läste på jobbet var så trälig att jag inte ens ville skriva om den. Hemma ville jag bara läsa om odling. Det känns som att jag är på väg tillbaka lite nu. Just nu ligger jag en bok efter mitt tänka schema, så jag är på gång. Håller på att hitta tillbaka till läsglädjen igen. Det känns bra. Som vanligt, liksom.

4 svar till “Boktankar: I taket lyser stjärnorna”

  1. Näe, den boken vill jag inte läsa – jag är så enormt blödig att jag gråter för det allra minsta som är sorgligt. Och då läsa en som jag vet redan innan är det, är inte så bra. Jag brukar stortjuta så länge att jag får huvudvärk och känner mig enormt deppig. Likaså om det är nån film eller pjäs på TV eller. Många gånger har jag fått gått ut från biografen sist för att inte visa hus jag ser ut!
    Just nu läser jag en bok om överlevande efter 11:e september och hur deras liv samt allas runt omkring har påverkats. Den är otroligt sorglig och hemsk och jag kan bara läsa ett kapitel i taget och så får jag varva med nån thriller (dom kan jag konstigt nog läsa utan att påverkas alls).
    Nu ska jag ut och plantera mina nyinköpta penséer!
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: