Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vilken härlig lördag!

Det är något visst med lördagar. Det är den dag då vi sover lite extra länge här i lägenheten. Till frukost blir det så gott som alltid bananpannkakor på lördagar, så långfrukost finns alltid på schemat. Oftast hittar vi på något trevligt på lördagar också. Så även idag!

Jag har velat gå till biblioteket ett tag och kika på deras lilla fröbibliotek som skulle finnas enligt hemsidan. Flera dagar har jag varit på väg dit efter jobbet, men av olika anledningar inte kommit iväg. En anledning till att jag tvekat har också varit att jag varit orolig för att jag skulle gå därifrån med massor av fröer utan att ha möjlighet att så dem. Därför hade jag helst velat ha mitt förnuft (alltså min sambo) med mig. Därför föreslog jag att vi skulle ta en promenad dit idag.

På vägen stannade vi till i Gamla Linköping och dreglade över det fantastiska växthuset.

Vi bor ungefär 6-7 km utanför stadskärnan, så det blev en ordentlig promenad. Med det fina vädret och goda sällskapet var det dock inga problem. Bara mysigt! Det pratades bland annat odling, husdrömmar och den kommande Floridaresan. I Gamla Linköping stannade vi till och kikade in i växthuset som finns där. Så himla fint! Det vore underbart med ett växthus… Men lite svårt så länge vi bor i lägenhet utan balkong eller uteplats. En dag!

Det är så inspirerande att bara kika genom fönstret! Bland annat spanade vi på en ENORM rosmarinplanta,

Innan vi kom fram till bibblan åt vi lunch på Berget, ett supermysigt litet ställe mitt i stan. När vi varit där innan har det varit väldigt mycket folk, men idag var det lugnare. Sittplatser fanns och vi fick sitta helt ifred.

Sedan var det äntligen dags för biblioteket!

Lite sned bild, eftersom jag ville låta bli att få med en av bibliotekarierna på bild.

Titta så sött! Ett litet växthus fullt med fröer! Dessutom fanns både gästbok, önskemålsbok och en pärm med information om de sorter som funnits från börja. I en liten plastbytta fanns också plats att lämna in sina egna bidrag till fröbiblioteket. Det fanns flera sorter som jag blev ordentligt sugen på, men jag höll fingrarna i styr och lät bli. Min plan är nu istället att lämna in extra fröer till fröbibblan i höst och inte låna själv förrän nästa vår – förutsatt att odlingsintresset inte bara är en tillfällig feber.

Väl hemkomna tittade vi till plantorna (förstås). Jag vågar nästan inte skriva det, men det ser ut som att Rosellatomaten äntligen är på gång! En liten, liten grön krok syntes ur jorden, så kanske är det snart dags att välkomna tomatplanta nummer tre. Bondbönan tittar också snart upp på allvar, upptäckte jag igår kväll sedan jag råkat peta lite i jorden. Jag avvaktar med bilder tills de är så stora att de faktiskt syns. Och tills jag vågar tro på att de faktiskt kommer upp.

Nu när vi är hemma igen blir det nog inte så många knop resten av dagen. Jag ska sätta mig och bedöma några elevarbeten, tänkte jag. Tycker det är skönt att göra det här hemma där jag får bre ut mig och kan arbeta hyfsat ostört. Dessutom blir det roligare pauser här, när jag kan titta till plantorna och klappa katt mellan texterna.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag har en riktigt bra lördag! Jag hoppas verkligen att detsamma gäller för dig!

4 svar till “Vilken härlig lördag!”

  1. Ja det låter onekligen som en riktigt härlig lördag!😃 Så roligt att det finns ett fröbibliotek! Det hade jag inte hört talas om innan. Jag går också i tankar att skaffa växthus. Jag hade det för några år sen då jag odlade makalösa mängder trädgårdsväxter. Men flytt inom yrkeslivet gjorde att jag motvilligt lämnade mitt underbara växthus och mina odlingar. Men i helgen tyckte maken att det är på tiden att jag skaffar ett nytt växthus, för han vet hur mycket jag älskar att odla. Du kommer säkerligen bli helt fast när den dagen du själv har ett växthus. Man klarar knappt inte att lämna det när man går in!😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: