Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Köpstopp? Vad är det?

Jag skulle inte. Jag skulle bara köpa mer jord. Bara mer jord. Inget annat, i alla fall inte till odlingen. Och definitivt inga fröer.

Fem fröpåsar rååååkade hitta ner i min kundkorg ändå…

Bra där, Fia. Nu är jag förstås jättesugen och inspirerad att peta ner alla fem sorter i jord och se vad som händer. Det kommer jag däremot inte göra. Bara någon enstaka… Förutom fröerna blev det en kruka med fat (till Vilma-tomaten), nya skyltar att skriva sorter på och små minikrukor till miniväxthuset. Är det verkligen bara jag som är hopplös på att hålla mig till köpstopp?

Det verkar också som att kanelbasilikan jag har sått och skött om inte alls är någon kanelbasilika. Sambon övertalade mig att smaka på ett blad imorse och det smakade tydligt av lakrits. Jag klagar egentligen inte – även lakritsbasilika stod på min odlingsönskelista – men det är lite synd om sambon som avskyr lakrits. Jag ser i varje fall fram emot att få göra eget te på bladen.

En av de omplanterade brysselkålsplantorna verkar också ha givit upp hoppet om livet. Förmodligen blev det lite för varmt åt den idag när solen stod på i söderfönstret och jag hade glömt att fälla ner persiennerna. Jag har vattnat på den lite och hoppas att den repar sig. Tomatplantorna, alla tre sorter, har växt av bara katten istället. Den stackars sellerin ser också ut att ha tagit igen sig lite. Inget ont som inte har något gott med sig!

4 svar till “Köpstopp? Vad är det?”

 1. Tycker det låter jättegott med lakritsbaslika, kanske t.o.m. godare än kanel!?
  Det där med köpstopp har aldrig fungerat för mig. Jag kan intala mig att jag ABSOLUT INTE ska köpa nåt mer, men det enda som hjälper är att aldrig gå in i en handelsträdgård. Gör man det så verkar det som om en del saker har klister på sig….. 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

 2. Haha, när det gäller fröpåsar är det frågan om det ens existerar något som heter köpstopp!😆 Det är nog helt enkelt för roligt att odla!
  Jag visste inte att det finns lakritsbasilika, men får bekänna att lakrits inte är min favoritsmak😄

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: