Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Solsken och omplantering

Vilken underbar dag vi har i Linköping idag! Jag har tillbringat större delen av dagen utomhus hittills. Först pysslade jag med plantor och sedan rättade jag elevtexter sittandes på vår lilla trapp. Solen värmde på så bra att jag inte ens behövde ha någon jacka på mig!

Så vad hittade jag på med plantorna idag? Till att börja med fyllde jag på jord till mungbönorna som började bli rangliga och ha svårt med balansen. De fick också varsitt stöd i form av en grillpinne, så nu hoppas jag att de ska ta sig ordentligt.

Övre raden från vänster: Busktomat ‘Vilma’, två stycken körsbärstomat ‘Rosella’, en gul körsbärstomat (döpt till Gul) och (förhoppningsvis) bifftomat ‘Brandywine black’.
Nedre raden: Zucchini/Squash och djungelgurka. Dock osäker på vilken som är vilken.
I bakgrunden gullviva och Rabarbara.

När mungbönorna fått sitt var det dags för tomatbebisarna. Brandywine (förhoppningsvis – enligt kunnigt folk på Facebook kanske det är en sådan ändå) och Gul fick mer jord och lite högre kanter på sina mjölkpaket. De två Rosella-tomaterna fick varsitt eget mjölkpaket istället för att dela på ett. Sedan såddes zucchini/squash, djungelgurka (äntligen!) och en till sorts tomat; ‘Vilma’. Den senare ska tydligen gå att ha i en mindre kruka.

Tittade även till Rabarbara igen och förundrades över hur himla fin hon är! Jag vet att jag tjatar lite om det, men jag var så orolig att hon skulle dö under vintern. Ute i stugan har vi haft en stor rabarber som alltid skött sig själv, precis som rabarber brukar. Jag trodde dock att det skulle bli svårt för Rabarbara att klara sig som krukrabarber, men hittills har det fungerat ypperligt.

Titta så vacker hon är, Rabarbara!

Idag var första gången i min korta odlarkarriär som jag kände att jag faktiskt hade lite koll på vad jag gjorde. Det var inga problem att hälla upp jord i en skurhink och bära med sig, att fylla på lagom mycket jord och trycka till eller plantera om Rosella-tomaterna. Jag kände mig faktiskt lite proffsig! Särskilt när jorden samlades under naglarna och jag insåg att jag inte brydde mig det minsta. I början tyckte jag det var otäckt att peta i jord utan handskar. Jag ville helst ha spade när jag skulle fylla upp krukor och byttor. Nu använder jag händerna, alldeles bara och obehandskade. Det är mycket lättare att komma åt runt smala stjälkar och peta i frön utan handskar. Spadarna fick till och med stanna i källaren.

Listan på saker att göra i helgen är lång, men jag tycker redan att jag har bockat av många punkter. Klockan är knappt 14 än, så hela eftermiddagen ligger framför mig. Och eftersom sambon begett sig iväg på långväga äventyr är det bara jag och katten hemma. Nog ska jag hinna ta itu med några saker till innan kvällen kommer.

Jag hoppas din dag är lika fin och behaglig som min!

2 svar till “Solsken och omplantering”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: