Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Boktankar: Borta bäst

Finns det människor som hellre lämnar sitt ordnade liv och istället bosätter sig i sin bil utanför ett Ikea-varuhus? I Sara Kadefors Borta bäst är svaret ja. Sylvia vill det.

Jag älskade Sylvia. Hon är sådär lagom knasig och underlig – sådär så att det nästan skulle kunna vara på riktigt. Hon plockar upp en liftare och flyttar in hos en knarklangare. Bara en sån sak. Och så det där med Ikea. Där kan man få gratis kaffe innan de öppnar och passa på att sova på sängavdelningen.

Borta bäst var en riktigt trevlig läsupplevelse. Sara Kadefors har ett mycket trevligt språk som bara rinner längs med sidorna, och genom Sylvias ögon blir beskrivningarna av människor och miljöer ömsom galen och ömsom träffande. Rätt ofta blir det både och på en och samma gång. Under tiden Sylvia hankar sig fram utan vare sig pengar eller eget boende nystas hela historien upp – hur kommer det sig att en framgångsrik kvinna stjäl kvarlämnade, halvätna smörgåsar på Ikea?

Rekommenderar jag denna bok? Ja, det gör jag verkligen. Det är en perfekt bok att läsa i badet, kan jag meddela. Det var det jag gjorde, i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: