Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tant på vift

Vad gör en tant när det där med att vara gräsänka blir alldeles för tråkigt? Hon följer efter sin karl utomsocknes.

Skämt åsido, redan från början var det planerat att jag skulle komma efter så fort jag fick påsklov. Jag menar, vem tackar nej till en resa till Florida? Just därför kommer inläggen denna vecka dyka upp på underliga tider, på grund av tidsskillnaden.

Vad gör man då som tant i Florida? Idag har det varit söndag, så karln min har varit ledig och kunnat hänga med mig hela dagen. Vi tog med oss en kompis och drog iväg till Grassy Waters Preserve och försökte få span på alligatorer. Mission successful.

Titta, en så söt alligatorbebis! Karln min döpte honom (?) raskt till Greg.

Grassy Waters bjöd inte bara på alligatorbebishäng, utan även på en naturupplevelse vitt skild från de jag tidigare varit med om. Först gick vi den runda som kallades Boardwalk – egentligen en trätrottoar genom landskapet som man kunde gå på och på samma gång befinna sig nära och på behörigt avstånd från naturen. Växtligheten omkring oss påminde om något från dinosauriernas tid – palmer, vass och träskliknande våtmark överallt. Helt fantastiskt! Nu och då regnade det lite, men i Floridavärmen gjorde det inte så mycket. Varmt regn har aldrig stört mig.

Det gäller att vara fokuserad när man ska ta bilder på naturen. Foto: Han som jag kallar Anton

Under den första promenaden stannade vi till i någon slags utställningshus/naturcenter, och där berättade en kvinna att bara en liten bit bort låg en annan runda man kunde gå – Eagle trail runt ”Alligator lake”. Eftersom vi inte såg någon mer alligator på den första rundan bestämde vi oss för att åka dit. Där fanns dock ingen trätrottoar som på bilden ovan. Istället var det en på sina ställen smal stig som skar rakt igenom alligatorland. Här och där syntes det tydligt var alligatorerna brukade korsa stigen. Inom fem minuter efter att vi kommit fram fick vi syn på två vuxna alligatorer som simmade i sjön som stigen gick runt. Tyvärr har jag inga bilder på dem eftersom de var lite för långt bort. Men de var där. Även är föll regnet en stund, ännu häftigare. Så ordentligt att min kamera fick spel och jag blev dyngsur. Hur det kom sig att jag blev blötast av alla tre i sällskapet vet jag inte, men så blev det i alla fall.

Ungefär såhär såg stigen runt ”Alligator lake” ut. På de flesta ställen var skogen ännu tätare,

Första dygnet i Florida har varit bättre än jag förväntade mig. Förutom alligatorturen har vi hunnit med att äta god mat och hänga vid poolen. Vad morgondagen har att erbjuda vet jag inte. Jag blir ensam under dagen eftersom karln min är upptagen med det han for hit för att göra. Men det är lugnt. Om vädret är bra kanske jag tar en (ordentlig) promenad bort till den botaniska trädgården. Annars får vi se. Jag lär nog hitta något att göra!

Uppdateringen under min vecka här kanske blir något sporadisk. De inlägg som väl dyker upp riskerar också att laddas upp på väldigt konstiga tider. Det är inget du som läsare behöver tänka på, egentligen. Det är bara tidsskillnaden som spökar. Dessutom har jag ju semester.

2 svar till “Tant på vift”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: