Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Boktankar: Tinker Tailor Soldier Spy

När det kommer till litteratur är jag i stort sett allätare. Det finns dock vissa genrer som jag inte har tillräckligt mycket erfarenhet av för att riktigt kunna säga om jag gillar eller inte. En av dessa genrer är spionromanen. Nu har jag gjort ett försök att åtgärda detta.

Tinker Tailor Soldier Spy av John le Carré är en invecklad och i mitt tycke överbefolkad berättelse om jakten på en mullvad i det brittiska spionväsendet. Tråden nystas upp genom George Smileys efterforskningar, och just detta gillar jag. Jag gillar när historien nystas upp bit för bit och man som läsare anar vad som komma skall innan det står utskrivet på sidan. Det som gör att denna roman inte föll mig i smaken var just denna överbefolkning. Det kryllar av karaktärer i denna bok, och det hjälper föga att en stor del av dem dessutom är spioner och har ett par extra namn tillskrivna sin person. Jag försökte hålla koll på alla personer så intensivt att jag tappade bort själva handlingen ibland. Tempot var inte heller det högsta, vilket i och för sig är trevligt på sitt sätt.

Rekommenderar jag den här boken? Njae… Jag gör nog faktiskt inte det.

2 svar till “Boktankar: Tinker Tailor Soldier Spy”

  1. Jag har inte läst boken – konstigt nog eftersom John le Carré är en av mina favoritförfattare och att just den här historien är en STOR favorit. Men…jag har bara sett den, ett flertal gånger, som TV-serie (har den alltså fortfarande kvar på video) och där spelades Smiley av den gudabenådade skådisen Alec Guiness. Han behövde inga större åthävor, det räckte med att han tog av sig glasögonen, putsade dom och tittade in i kameran – då förstod man allt. Dessutom var hela serien i sex avsnitt befolkad av helt fantastiska engelska skådisar för övrigt också, otroligt bra regisserade. Alltså en av dom bästa thrillerproduktioner jag sett. Allt var bra! Det är alltså inte nyinspelningen jag skriver om – som jag inte tror når upp till den gamla alls…..
    KRAM/Susie

    Gilla

    1. Jag kan tänka mig att berättelsen passar bättre som film/serie faktiskt! 😊 Tänkte ge den ett försök om jag hittar den någonstans. Jag hade som sagt svårt att hålla isär alla personer, det brukar ju vara lättare på teve än i bok tycker jag 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: