Avhärdning pågår

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord.

Tomaterna till vänster, chili, paprika, djungelgurka, squash, läkevänderot och brysselkål på trappen. Till höger skymtar backarna med rödbetor respektive rädisor och pak choi.

Ser den inte helt underbar ut, vår lilla trapp? Jag längtar ordentligt tills jag törs låta en del växter stå kvar ute under hela dygnet så de får liva upp vår ”minialtan”!

Idag verkar vara en ganska bra dag för avhärdning. Det är lite halvmolnigt, så inte för mycket sol, och inte för mycket blåst heller. Kanske att det är aningen svalt åt en del ovana växter. Jag tror dock att det ska gå bra.

Det är inte bara plantorna som successivt får vänja sig vid tillvaron ute i den karga verkligheten. Jag avhärdar mig själv som odlare också. Jag blir mer redo för nästa steg hela tiden – och idag var jag tydligen redo för min första bladlusinvasion. Ni minns kanske min jättedaggkåpa som jag är så glad för? Japp, just den har drabbats av de ljusgröna odjuren. Snabbt som attan plockade jag bort de värst angripna bladen och stänglarna. Resten av plantan doppades i såpvatten och nu står även den utomhus, fast på behörigt avstånd från de andra plantorna. Nu håller jag tummarna och förbereder mig på krig.

Hur ser då vardagsrummet ut när större delen av djungeln är ute på avhärdningsäventyr? Kalt och trist, vill jag påstå. Mungbönan, bondbönorna och avokadon står kvar i fönstret, men golvet och filtförvaringskorgen är nästan otäckt tomma.

Nog blir det lite mysigt att odlingsdjungeln kommer tillbaka in ikväll?

2 svar till “Avhärdning pågår”

    1. Den har växt en bit sedan bilden togs också! 🙂 kul att du gillar den! Har tyvärr inga direkta tips då jag fick den färdigrotad och planterad. Den har fått stå i söder- eller västerfönster (mycket ljus och värme alltså) och fått vatten när den varit torr. Den har också blivit toppad när vi tyckte att den drog iväg, vilket resulterade i att den växte ännu snabbare. Lycka till med de små krabaterna! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: