Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ny vecka – ny rivstart

Helgen är slut och vardagen är tillbaka. Det slog mig idag hur himla lite det är kvar på vårterminen. Man hinner knappt blinka så är det sommarlov och mina nior ger sig ut på nya äventyr! Det är en hel del att göra innan dess bara…

Vad hittar man då på en måndag i maj? Tja, man kan komma på att kamomillen och solhatten skulle behöva sås helst nyss för att hinna komma upp och blomma innan säsongen är slut. Bättre sent än aldrig.

Tre pytsar kamomill, sex pytsar solhatt och en kruka malört som såddes för några dagar sedan.

Kamomillfröpåsen hade tyvärr läckt, så jag kunde inte sätta så många frön som jag hoppats på. Men men, det kommer fler säsonger! Och om jag verkligen behöver kamomillblommor att göra te på så kan man köpa dem på nätet.

Apropå att beställa grejer på nätet så fick jag hämta ut ett trevligt paket idag. Nej, det var inga fröer (även om jag enligt min gubbe tydligen inte har köpstopp på fröer utan bara på plantor). Det är ändå lite plantrelaterat, eftersom det innehöll bivax och burkar till salvtillverkning. Jag tänkte testa att göra egen salva! Om det blir lyckat delar jag med mig av hur jag gick tillväga.

Små metallburkar och bivax – redo för salvtillverkning!

En tråkig sak är dock att djungelgurkan verkar ha kolavippat totalt efter helgens avhärdning. Suck. Den var nog lite för liten för att stå ute så länge. Jag ger den någon dag till att pigga på sig, och sedan sår jag nog nya. Det borde inte vara för sent. Och skulle det vara det så löser det sig ändå. Det är inte hela världen.

Ikväll blir det en lugn kväll med katten. Dessutom kommer jag förmodligen knata runt flera varv i lägenheten och otåligt vänta på att de nysådda fröna ska börja gro. Det kan dock ta tid, så jag får öva på det där med tålamod igen. Det behöver jag!

Ha en fin måndag!

4 svar till “Ny vecka – ny rivstart”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: