Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Finpresent från mor

Idag har vi haft bättre utomhusväder. Mer eller mindre strålande sol, men rätt blåsigt. Jag har i varje fall kunnat vara ute och greja med jord och växter.

Igår kväll, tror jag det var, pratade vi om pallkragarna på södersidan om storstugan. Helt plötsligt hade mamma gett mig två av dem! Jag hade hoppats på att få använda en del av någon krage, men jag har alltså fått ett litet eget trädgårdsland!

Pallkragarna längst bort är mina, liksom odlingslå’a och de två krukorna närmast kameran. Underbart!

Idag har jag därför rensat och grejat i alla fyra pallkragarna. Ogräset är väck, jorden är lite omkringputtad och uppblandad med kompost. Dessutom har jag fyllt både lå’a och krukorna med jord. Och så har jag sått!

Fem sorters rädisor, fem sorters morötter, två sorters squash, nyzeeländsk spenat, winged bean, gurkört, rosensallat, brytbönor, vaxbönor och bondbönor. Den ena brysselkålen hemifrån fick också flytta ut i en av pallkragarna. Vi får se om den trivs där! Egentligen får vi se om något tar sig alls. En del frön kanske jag är lite sent ute med, men det märker vi. Man måste ju försöka!

Alvar höll uppsikt över ogräsrensandet. Han tyckte att det var lite för blåsigt för att vara ute hela dagen.

Förutom detta har jag också spikat markduk i botten på två andra planteringskärl. Där är tanken att det ska sås ringblommor och planteras ut kamomill så småningom. Sängkläder har vädrats och vi har gått en sväng runt ön för att se så att allt är som det ska.

Nu är jag rätt sliten i både kropp och knopp. Det blir bra att vila ikväll så att jag orkar ta itu med resten imorgon. Det finns fler odlingsplatser att rensa och sköta om. Trots att jag är supertrött är jag också väldigt nöjd med tillvaron. Tänk, vad jag är lyckligt lottad som får vara här ute och dona. Och inatt lär jag sova riktigt gott!

2 svar till “Finpresent från mor”

  1. Visst är det härligt att ha en plätt på jorden där man kan göra precis som man vill! Jag har också donat med krukor och jord, medan min käre gubbe drog till Visby i morse och köpte lite saker till mig. Det går fortare när inte jag – och Santos – är med, så vi var hemma och myste istället. sen kom han hem och fixade byte av ett par pallkragar så nu är det bara tre kvar (av 14) som ska fixas.
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: