Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tant Fyraåring på äventyr

Denna långhelg tillbringas hos min gubbes familj. Igår landade vi hos hans syster och hennes fästman. Jisses så fint de bor! Imorse till frukosten frågade jag vad alla de små vita blommorna i gräsmattan var. Svar: tusenskönor. Ogräs, tyckte husägarna. En snabb koll i läkeväxtboken senare var jag ute i gräsmattan med en burk.

Två burkar blev det till slut, en stor för torkning och en liten med olja. Senare gick vi på rundtur runt gården, där fyraåringen i mig gick bananas.

”Vad är det här? Vad är det? Åh, titta – groblad i överflöd! Får jag plocka dem?” Tack till alla inblandade som stod ut med mig. Jag kom också på att jag är den bästa att ha med på trädgårdsvandring om man har mycket ogräs som man skäms över. Jag är ohejdat positiv till de flesta sorter!

Min gubbe har dock sagt nej till att plocka groblad här. Han tycker vi ska kolla hemma hos hans föräldrar först. Jag fick honom att lova att vi åker förbi här igen om vi inte hittar groblad på annat ställe. Istället för groblad skördade vi något annat.

Maskrosrötter! Enligt diverse guider på nätet och Youtube ska det gå att göra kaffesurrogat av maskrosrötter. Det vill jag testa!

Nu ligger både rötter och tusenskönor på tork i väntan på transport till nästa ställe.

Ett tips till dig som precis som jag inte har någon egen trädgård med ogräs: kolla med vänner, bekanta och familj. Med lite tur blir de bara glada om du vill plocka en del av deras ogräs!

Ett svar till “Tant Fyraåring på äventyr”

  1. När det tusensköna så har vi så mycket att när dom blommar – innan jag klipper ner dom – så är vår gräsmatta helt vit! Många tycker det är vackert, men jag HATAR dom. Om dom höll sig i gräsmattan så vore det väl OK, men dom sprider sig in i alla rabatter också…..och jag känner ingen som vill äta dom!! 😦
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: