Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Skolavslutning och fler fröer

Sista veckorna har varit lite av nedräkning till skolavslutningen, inte minst för eleverna. Idag var det dags.

Titta, vilken fantastisk bukett jag fick av mina elever!

Det blev en intensiv dag för alla inblandade, med uppställning utanför skolan, gemensam parad till domkyrkan med högtidlig ceremoni och sedan kramar utanför. Mina elever överraskade både mig och min medmentor med blommor, choklad och presenter. Jag blev så glad!

Nu är grundskolan slut för dem. Mina nior är på väg mot nya äventyr. Det känns lite sorgligt att släppa taget om dem, samtidigt som det känns bra. Målet med mitt jobb är ändå att hjälpa eleverna vidare i livet. Jag är bara så glad att jag fått vara med på deras resa! Det är det absolut bästa med mitt jobb. Till hösten påbörjas en ny resa med nya sjuor.

När jag kom hem hittade jag ett mycket efterlängtat (och tjockt) brev på hallmattan. Jag kunde inte motstå att beställa fler fröer på rean, och idag fick jag äntligen hem dem!

Mest läke- och nyttoväxter eftersom det är det jag har snöat in på just nu. Dessutom långbönor, två sorters roliga tomater och en rädissort som man enbart skördar baljorna på. Och steviafrön! Nej, jag ska inte så alla redan nu. Kanske någon sort, om jag hittar plats i bilen.

Om två arbetsdagar får jag också sommarlov. Det ska bli skönt att få vara ledig och kunna pyssla ännu mer med odling och återhämta mig lite. Tills dess ska jag njuta av de vackra rosorna och drömma om att peta ner alla nya fröer i jord och se dem växa. Det här med odling verkar vara helt och hållet beroendeframkallande!

2 svar till “Skolavslutning och fler fröer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: