Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kaffe – serum och skrubb

Ibland råkar man snubbla över ett recept som blir sådär dubbelt bra. Ett recept som enkelt blir två produkter, exempelvis. Precis ett sådant recept vill jag dela med mig av idag!

Kaffeskrubb i glasburken till vänster – exfolierande och mjukgörande. Serum i den lilla flaskan – bra mot mörka ringar och påsar under ögonen.

Det fiffiga med dessa två produkter är att om man gör serumet får man huvudråvaran till skrubben på köpet. Receptet på kaffeserumet hittade jag först här.

Kaffeserum

Du behöver:

  • Malet kaffe
  • Mandelolja
  • Avokadoolja (går säkert bra med annan olja också!)

Mät upp drygt en deciliter (oanvänt) kaffepulver i en ren glasburk. Häll över mandelolja så det täcker. Rör om ordentligt och se till att allt kaffe blandas med oljan. Fyll på så att oljan täcker kaffepulvret även när du är färdig. Låt stå i 4-5 dagar.

Sila av kaffet och pressa ur så mycket mandelolja det går. Det kan ta en stund och en hel del muskelkraft. Spara den oljeindränkta sumpen till skrubben!

Blanda en matsked avokadoolja med kaffeoljan du nyss pressat. Häll upp i en liten flaska, gärna en sådan med en roller på. Denna sats räcker till mer än en flaska, men om du vill kan du förvara det du inte använder direkt i en burk i kylskåpet.

Kaffeskrubb

Du behöver:

  • Kaffesumpen från serumet (eller vanligt kaffepulver)
  • Kokosolja
  • Farinsocker

Blanda alla ingredienser i en glasburk. Jag var inte så noga med måtten, utan tog lite i taget tills jag fick en bra konsistens.

Skrubben kan användas över hela kroppen, men var lite försiktig i ansiktet eftersom den är väldigt rivig.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: