Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bredaviks örtagård

I våras satt jag och sökte lite på roliga och odlingsrelaterade utflyktsmål inför sommaren. Jag ramlade då över hemsidan till Bredaviks örtagård – perfekt tyckte jag! Idag tog jag och min gubbe en tur dit.

Bredaviks örtagård ligger på Sturkö i Karlskrona skärgård. Där har man byggt upp en medeltida örtagård med tillhörande kryddbod och miljö. Hönsen går lösa bland odlingsbäddarna.

Såhär ser det ut. Som vanligt är jag alldeles för dålig på att ta bilder när jag är ute på utflykter. Jag är alldeles för upptagen med att uppleva stället på plats!

I kryddboden träffade vi på en supertrevlig kvinna som gav handfasta råd gällande örter och salvtillverkning. Där fanns också mängder av kryddor, teer och medeltida kläder och annat. Där handlade vi lite, men jag var i varje fall duktig och höll mig från att köpa en massa plantor!

Detta lilla matnyttiga häfte fick dock följa med hem, tillsammans med en påse te. Efter besöket på örtagården åkte vi och badade innan det var dags för fyraårskalas. Summa summarum har jag haft en riktigt trevlig dag!

Annons

2 svar till “Bredaviks örtagård”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: