Expansion

Det största problemet jag har stött på under mitt första odlingsår är bristen på plats. Jag vill ha mer odlingsyta, helst mer permanent än krukor och lådor. Som jag tidigare berättat har jag och gubben fått lite utrymme för våra potatisar i Blekinge, och tidigare på säsongen fick jag två pallkragar att odla i av min mor. Man kan tycka att jag har fått en hel del plats redan. Jag håller med. Men…

På denna plats fanns det en rabatt när jag var yngre. Sedan tog gräset överhanden. Rabarbern till vänster är frodig och fin. Efter att ha fått tillåtelse av familjen bestämde jag mig för att återuppliva rabatten i fråga.

I förrgår satte jag igång, trots regn mot slutet. Då slet jag upp allt gräs med grep och rensade djupa rötter. Igår var vi in till stan för att handla. Jag hade planer på att fortsätta med rabatten på eftermiddagen när vi kommit ut igen, men då låg jag istället däckad i migrän. Idag blev rabatten färdig för plantering (som nog blir imorgon).

Ta-daa! Ja, det ser fortfarande lite skräpigt ut, men jag är så nöjd! Kantstenarna blev verkligen pricken över i tycker jag. Sista stenlasset fick min gubbe hjälpa mig med, resten har jag burit helt själv i hink och famn.

Imorgon hoppas jag att det blir väder så jag kan påbörja plantering i min nya rabatt. Här tänkte jag att det ska få växa fleråriga nyttoväxter. Till exempel ska både läkevänderot, läkemalva och järnört få flytta dit tillsammans med röd solhatt. Jag får se hur många jag får plats med. Med lite pusslande och pyssel ska det nog kunna bli en riktigt fin rabatt, tror jag!

4 svar till “Expansion”

  1. Men åh så fint det blev!😊 En helt enorm skillnad på före- och efterbilden! Jag tycker också väldigt mycket om att ha kantsten runt rabatter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: