Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Insnöad spenderarbyxa

Det finns en sak jag är riktigt bra på: att göra av med pengar. Som tur är finns det fler saker jag är bra på. En av dem är att fynda.

För lite drygt en vecka sedan fick jag ett mail från ett av fröföretagen jag handlar av. Tips på exotiska växter, eller något sådant. Jag klickade in och vips hade jag några påsar i mim varukorg. Inte så många exotiska dock, bara fröerna till kaffeplanta kvalar nog in där.

Lite roliga fröer till nästa år råkade också hamna i korgen. Två sorters tomater, en chili och en paprika, bland annat.

Jag är också riktigt bra på att snöa in på saker. När jag hittar ett ämne eller ett område som intresserar mig går jag all in. Jag vill lära mig allt och suger åt mig som en svamp. Just nu är det – förstås – trädgård och odling som är mitt snöoväder. I detta ryms även det där med läke- eller nyttoväxter. När jag häromdagen hittade en artikel som refererade en bok om detta ämne var jag snabb på att leta rätt på sagda bok.

Från och med idag finns den i mitt bibliotek! Hittills har jag bara hunnit bläddra lite snabbt i den, men den verkar riktigt intressant. I och för sig verkar allt som rör mitt nuvarande favoritområde intressant. Jag som vanligtvis nästan uteslutande läser skönlitteratur vill nu bara läsa om trädgård och odling. Enbart. Det känns lite underligt, men å andra sidan har jag semester och gör i stort sett som jag vill. Skönlitteraturen kan vänta. Just nu tänker jag njuta av att vara insnöad på ett så trevligt område. I det fallet, för att fortsätta metaforen, får det gärna snöa ett tag till.

2 svar till “Insnöad spenderarbyxa”

  1. Åh vad jag känner igen mig! När jag fastnat för nåt kul så vill jag lära mig precis ALLT om det ämnet. Men…nåt som alltid hållit i sig är trädgårdsintresset, så har jag också numera flera meter med växtlitteratur. Men jag kan tydligen aldrig få nog för min födelsedagsönskan är en bok om pelargoner…..
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: