Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Växthuslån och växande tomatbebisar

Idag har vi haft en förhållandevis fin dag. Solen har lyst men tyvärr har det varit rätt blåsigt. Det vill sig inte riktigt med det där ordentliga sommarvädret tycker jag. Men men, det är inget att göra åt. Man får göra det bästa man kan och vara glad ändå.

Mina två okraplantor och den adopterade aubergineplantan har dock hälsat att de tycker det är lite för ruggigt och kallt åt dem. Idag långtidslånade jag ett fönster till ett provisoriskt litet hus åt dem. Jag är nöjd! Hittills verkar de tycka att det är dugligt. Jag väntar med spänning på de första okrablommorna. Den större av de två plantorna, av sorten ‘Clemson spineless’ har visat små blomanlag ett tag nu. Jag hoppas verkligen att den extra värmen och skyddet i miniväxthuset ska göra susen.

Idag har det som sagt ändå varit hyfsat fint. Rätt soligt och i lä till och med varmt. I lä står mina tomatplantor, och jag är helt övertygad om att tomatbebisarna har växt bara idag. På bilden är det ‘Brandywine black’ som får visa upp sig. För bara några dagar sedan var de där så små att de knappt syntes alls. Inte är de ensamma heller – jag tror att jag räknade till sju bebisar bara på Brandywineplantan. Och den blommar fortfarande friskt!

Det är lite segt för växterna här ute i havet. Även en sommar med vanligt väder är det svalare och lite tuffare för plantorna här. Därför är det inte konstigt att det fortfarande är ett bra tag tills jag kan smaka mina egna tomater. Jag får påminna mig om det hela tiden när jag ser i odlingsgrupper att folk redan har fått mogna tomater. Det är också ett perfekt tillfälle att träna på det där med tålamod…

Squashen är också snart redo att blomma. Den är också lite sen, delvis på grund av att den första plantan som kom upp dog och jag fick börja om. Denna planta har bott utomhus i kruka i hela sitt liv. Perfekt när man odlar i lägenhet!

Annars läser jag mest och försöker låta telefonen vila så mycket som möjligt. Det går sådär – det är svårt att koppla ner! Jag gör i varje fall mitt bästa, och mer än så är svårt att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: