Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Från back till kruka

I våras fick jag en toppenidé, tyckte jag. Jag skulle ha en kryddback med olika sorter i! Sagt och gjort, fyra sorter såddes: dill, koriander, mejram och salvia. Alla sorter kom upp och växte fint. Och sen blev det kaos.

Mejramen kvävdes nästan helt av de andra sorterna som tog överhand. Dillen och koriandern trasslade i sig i varandra, men salvian var fortfarande fin. Idag blev det en räddningsaktion för mejramen, och även några salviaplantor fick flytta till eget boende. Dillen och koriandern får fortsätta bo i backen ett tag till.

Såhär blev det istället! I den stora terrakottafärgade krukan står en ledsen libbsticka som jag fick av farmor igår. Det är en delad planta, så det tar nog några dagar innan den har repat sig. I den vita krukan finns några salviaplantor till mamma. Medurs från den vita plantan (med början mellan den vita och den terrakottafärgade) finns mejram, salvia, oregano, rosmarin och nyzeeländsk spenat. Den sistnämnda har kämpat sig upp i en av pallkragarna, men det blev nog för torrt där. Vi får se om den tar sig.

Nästa gång jag ska så kryddor ska jag så direkt i en liten kruka istället för i en back. Man lär sig så länge man lever!

5 svar till “Från back till kruka”

 1. Visst gör man det! Jag har just lärt mig att aldrig lägga skyddsmatta under täckbark för att skydda mot ogräs. Nu har vi ett litet helsicke att få bort ogräset som vät rätt upp genom mattan…..
  KRAM/Susie

  Gilla

   1. Det dumma är att jag tidigare – i Stockholm – gjort precis samma tabbe! Förstår inte vad jag tänkte på!? Men vi har enormt mycket ogräs här i vår lätta sandiga jord, i Stockholm hade vi lerjord så jag trodde det skulle gå bra. Men det gjorde det alltså inte…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: