Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Gallringsskörd och smaktest

Jag kunde inte hålla mig – bilden var tvungen att komma först! Idag gallrade jag återigen bland morötterna. Denna gång fanns det mer än bara blast att skörda. Fem olika sorter växer i samma låda. Hittills verkar det fungera riktigt bra.

Dessa sorter plus ‘Cosmic Purple’ (om jag inte minns fel) är det som jag har odlat och nu skördat minimorötter av. Eftersom det är första gången jag odlat morötter, eller ens stött på olika sorters morötter, var jag nyfiken på om de skulle smaka olika. Vad gör man då? Jo, man testar!

Med min bror till hjälp provsmakades samtliga fem sorter. Vi är nu rörande överens om att ‘Samurai F1’, ‘Short ‘n Sweet’ och den runda namnlösa sommarmoroten var godast. Det går inte att utse en vinnare eftersom de var så olika i smaken. ‘Cosmic Purple’ var ingen direkt smaksensation, den smakade nästan såpa. Den avlånga sommarmoroten smakade lite som det vita inre skalet av en apelsin.

Slutsatsen av dagens test är att ja, olika sorter kan smaka olika. Nästa test blir när de är färdigvuxna. Vem vet, då kanske resultatet blir ett helt annat?

3 svar till “Gallringsskörd och smaktest”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: