Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vad har tant i väskan…?

Jag är hemma igen! Stuglivet har som alltid varit underbart, men det är också skönt att komma hem igen.

Resan söderut gick som vanligt när jag åker ensam med tåg. När man åker tåg måste man packa saker ordentligt. Det går liksom inte att bara slänga in ett par stövlar eller en kruka med jord i bagaget. Mitt bagage har den här resan bestått av fyra kollin. En stor trunkliknande sak och de tre små väskorna på följande bild:

Vänd särskilt blicken mot tygkassen med en kartong i. Den ser inte mycket ut för världen, men i den gömmer sig något så underbart att jag nästan önskade att någon skulle stanna och fråga vad jag hade i den.

Tomattoppar och -tjuvar förstås! Jag klarade ju inte att slänga ”skräpet” på komposten när jag toppade plantorna i stugan. Istället packade jag in dem i vått hushållspapper och en hundbajspåse innan de placerades i kartongen. Tokigt? Tja, kanske. Onödigt? Tja, kanske det också. Vi får se om det hinner bli några plantor och tomater av dem innan säsongen är slut. Men man måste få prova lite!

Här står de nu, uppackade och satta i vatten under växtbelysningen. Det finns en avklippt chilistickling bland dem med. Nu får vi se om det kan bli någon höstodling av tomater här hemma. Om inte så var det ändå värt ett försök!

Växterna här hemma har också mycket spännande saker på gång. Det ska jag visa en annan dag – imorgon om jag kommer ihåg och hinner!

2 svar till “Vad har tant i väskan…?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: