Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Plantuppdatering på hemmaplan

Igår lovade jag att berätta om vad som hänt på plantfronten här hemma medan jag varit på semester. För det mesta har saker ”bara” växt, men jag kom hem till tre riktigt roliga upptäckter också.

Nummer ett gäller Aubigail, aubergineplantan som vi fick av min gubbes syster. Den fick följa med till stugan, men när gubben min skulle åka hem fick den följa med då också. Linköping verkar passa Aubigail bättre…

… för nu förbereder hon sig på att blomma! Jag såg flera små blomknoppar, men denna är den som kommit längst. Superkul!

Även en Brandywinetomat fick följa med hem när gubbens semester tog slut. Det är den som såddes senast, då när jag i panik sådde alla frön jag hade kvar eftersom jag trodde att det var fel sort jag hade sått förut.

Det är svårt att få en bra bild då den står mot husväggen, men jag kan i varje fall säga så mycket som att tomaterna på denna planta är en bra bit större än de på plantan i stugan. Särskilt den längst ner på bilden – den är enorm!

Den tredje överraskningen gäller också en tomatplanta, en som lämnades kvar i Linköping med flit efter att det tagits toppsticklingar av den. Tanken var att den skulle få dö i lugn och ro, men riktigt så blev det inte.

Den har blivit ett monster! Den blommar nästan som besatt och har små tomatbebisar på gång. Helt galet när jag var säker på att den skulle tyna bort och dö! Nu ska den få lite kärlek och omvårdnad och så får vi se om det blir några mogna tomater på den så småningom. Här är det ‘Rosella’ som är sorten – även om den inte alls ser ut som den ‘Rosella’ som står kvar uppe i stugan…

Det är så mysigt att se plantorna växa. Det är också lite spännande att jämföra plantor som står på olika platser i landet. Jag försöker anteckna och komma ihåg så mycket jag kan så jag vet hur jag ska tänka till nästa år. Jag har också redan börjat fundera på vilka arter och sorter jag vill odla nästa år. Inget är bestämt, men en del funderingar finns, baserat på vad jag har insett och lärt mig hittills under denna min första odlingssäsong. En viktig sak jag har lärt mig är denna: det är väldigt roligt att odla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: