Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Höstmarknad och finsmörgås

Idag for vi iväg på höstmarknad i Vikingstad. Litet men supermysigt! Det fanns flera knallestånd som alla hade fina saker, men jag fastnade förstås för en särskild sak. En grön sådan. I en kruka.

En liten humlesuga! Min frösådd av denna växt gick fullkomligt åt skogen, så när jag nu hittade en liten söt planta kunde jag inte låta bli den.

Några ärenden på stan senare for vi hem. Framåt eftermiddagen började jag bli lite småsugen och frågade min karl om han inte ville ha en ”tomato sammich” – en tomatsmörgås. Det ville han såklart!

‘Brandywine Black’ – vilken tomat! Inte nog med att den är fantastiskt vacker, den är också riktigt god i smaken. Den stora nackdelen med den är att nästan alla tomater har spruckit. Det kan bero på kraftigt skiftande temperaturer och/eller ojämn vattning, så jag utesluter inte att det är mitt fel. Funderar på att odla den nästa år också, om jag har plats i min redan fullproppade odlingsplan…

Ja, jag planerar redan vad jag vill odla nästa år. Jag gillar att planera, skriva listor och kolla upp saker. I och med att jag börjat redan nu får jag göra det länge innan det är dags att sätta planerna i verket. Det tycker jag om!

Ett svar till “Höstmarknad och finsmörgås”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: