Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Att våga försöka – igen

I fjol var min första odlingssäsong någonsin. Jag lärde mig massor, lyckades med en del och misslyckades med annat. Okra, till exempel, var en av de saker jag misslyckades med. Det vore nära till hands att tänka sig att jag därför inte skulle vara så sugen att försöka med just okra igen. Men inte då.

Idag har jag petat ner två frön vardera av de två okrasorter jag har frö till. Förra året fick de en sen start med sen sådd, så jag hoppas att min tidigare början kommer hjälpa dem att utvecklas bättre i år. Kanske lyckas jag i år. Kanske inte. Jag är redo för misslyckande, men hoppas förstås på att det går bra.

Det är rätt olikt mig att vara beredd på att misslyckas. Vanligtvis är jag livrädd för att något ska gå snett, så till den milda grad att jag oftast helst låter bli att försöka om jag inte vet att det kommer gå bra. När det gäller odlingen har jag dock märkt att jag är modigare. Odlingen ger mig så mycket positivt även om det inte blir något resultat att tala om i slutändan. Just med odling är det lättare för mig att se resan som en del av målet.

En sak jag lärde mig i fjol är att tomater är jättekul. Jag gick från att inte vilja ha några tomatplantor alls till att vilja ha massor. Av den anledningen har jag samlat på mig alldeles för många sorters tomatfröer nu. Ikväll ska jag försöka gå igenom dem och påbörja urvalet – vilka sorter ska jag testa i år och vilka ska jag spara? Det är svårt! I år ska jag testa att så i mjölkpaket igen, men utan att krångla med att vika ner kanterna. Vi får se hur det blir. Blir det dåligt får jag väl tänka om till nästa år. Svårare än så är det inte.

2 svar till “Att våga försöka – igen”

  1. Att du vill ha massor av olika sorters tomater, det förstår jag. Men det där med okra undrar jag över. Till att börja med, är okra gott? Och har man inte läst om okra att det är giftigt om man inte gör nåt speciellt med den innan man tillagar den!? Eller är det nån annan växt som jag blandar ihop den med?
    KRAM/Susie

    Gilla

    1. Tja, om den är god eller inte vet jag faktiskt inte – jag har aldrig smakat! 🙂 Det är en av mina favoriter på Youtube som inspirerat mig, hon äter den även rå så giftig tror jag inte att den är 🙂 vi får se – det kanske inte alls är något för mig när det väl kommer till kritan, haha!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: