Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kika in hos mina växter

Jag har ju lovat att visa mitt växt-/plant-/så-rum. Idag utökades arsenalen med belysning och det möblerades om lite. Det är med andra ord en ypperlig dag för att släppa in er i min tantcave!

Det är inte alla förunnat att ha ett rum enbart till sitt intresse. Nu när vi flyttat till större boende har vi minst ett rum över, så fram tills behov av rummet uppstår får jag ha det till mitt. Här inne får jag greja med växter och jord hur mycket jag vill, utan att behöva vara orolig för att vara ivägen eller störa.

På höger sida när man kommer in står mina växthyllor med belysning. Hyllorna heter Hyllis och är från Ikea. Belysningen är från Biltema och eminent uppsatt av min kära gubbe. Klädställningen till vänster i bild är från Bauhaus. I den stora krukan står min övervintrade djungelgurkan som redan bestämt sig för att vakna.

Sedan en liten stund tillbaka är även belysningen på den nedersta hyllan tänd. Årets första tomater börjar nämligen gro!

Direkt innanför dörren står två omatchande bokhyllor som får rymma min samling böcker om odling och örter. Dessutom står mina örtoljor och sådana grejer där. I bakgrunden av bilden kan du se vår stökiga hall ovanför trappen. Till vårt försvar är vi fortfarande nyinflyttade haha!

Jag har ett planteringsbord också! Egentligen är det ett vanligt klaffbord. I vår förra lägenhet var det vårt köksbord, men det hade inte någon självklar plats på vårt nya ställe. Då hamnade det hos mig! Perfekt att kunna fälla ner skivan när man är färdig med all sådd eller plantering.

Nackdelen med mitt sårum är att det är lite för varmt där inne. Det går inte riktigt att få ner temperaturen, åtminstone har jag inte lyckats hittills. Vi fortsätter försöka. Tills dess får fönstret stå på glänt och fläkten gå.

Det är så skönt att ha alla växter på samma ställe. Det underlättar vattning och skötsel. Jag är så himla glad för mitt lilla krypin!

2 svar till “Kika in hos mina växter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: