Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kort rapport från plantrummet

Jag älskar mitt plantrum. Det är så himla härligt att kliva in där och se alla plantbebisar på samma ställe.

Chili-, paprika- och aubergineplantorna växer på som de ska. Det är sådan skillnad på plantorna jämfört med i fjol när jag hade sämre belysning till dem. De är så fina! Och så olika, fastän de är typ släkt med varandra allihop.

Även tomaterna sträcker sig uppåt så gott de kan. Den uppmärksamme ser att något är annorlunda med mina mjölkpaket. Ja, det där med att lämna dem hela… Det var bra i teorin, men i verkligheten blev det för mörkt för de små så det började bli rangliga direkt. Jag fick därför vika ner kanterna på paketen och fylla på jord upp till hjärtbladen. Hoppas de trivs bättre så!

Jag har också lyckats döda ett gäng minikryddplantor, bland annat citronbasilika. Trist, men jag kan så nya. Jag tröstar mig med att alla misslyckas ibland. Det viktigaste är att inte ge upp utan att våga testa igen.

Det gror saker också. Sallat, till exempel. Jag som för inte alls länge sedan sa att jag inte alls är intresserad av att så sallat, för det äter vi inte. Hux flux insåg vi att jo, vi tycker visst om sallat – men bara om det är små huvuden. Inget annat att göra än att försöka sig på att odla det då, väl?

I plantrummet är annars det stora problemet att det fortfarande är för varmt. Temperaturen pendlar mellan 20 och 23 grader ungefär. Jag skulle vilja ha typ 15-17. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas åtgärda det, men jag ger mig inte. Inte än, i alla fall.

Annars ägnar jag dagen åt hemmafix och att försöka komma på vad jag vill odla i stugan och vad jag behöver förodla för den odlingen. Det är lite klurigt att ha odling på flera ställen i landet samtidigt, men det ska nog gå. Råkade kanske köpa några nya fröer igår som triggade igång min planeringslust igen. Så kan det gå!

4 svar till “Kort rapport från plantrummet”

 1. Så härligt att se små plantor frodas!Jag har inte kommit igång än i år, men det är ju inte för sent än. Har iallafall börjat tänka på att spara mjölkpaket att odla i😄
  Ja ibland går det inte bra, och ibland går det toppenbra att odla vissa saker. Förra året var det lite knepigt med vissa plantor minns jag. Men det bästa med odling är att varje år är ett nytt blankt blad att fylla😄

  Gilla

  1. Det är ju verkligen ingen brådska med det mesta ännu 🙂 tycker också det är skönt att det inte finns något måste att lyckas med allt, det får gå åt skogen också! 🙂

   Gilla

 2. I år har jag inte sått någonting, trots att jag har en påse med från i mitt fröskåp. Nej, jag väntar med spänning på att mina 8 dahlior kommer hem snart och att mitt favoritinköpsställe Jonas i När börjar sälja tomater, chili och lite annat. Jag gör det lätt för mig i år…..
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Det ska ju vara roligt också, så jag tycker du gör helt rätt i att köpa plantor! 🙂 hoppas på att få se dina dahlior på bloggen sedan när de blommar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: