Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vilken trädgårdsdag!

God lördagskväll! Vilken härlig dag vi har haft här! Solen har strålat även om det varit kallt och vi har fått massor gjort. Började dagen med att se att jag var en av vinnarna i tomattävlingen hos Ätliga Trädgården. Riktigt bra start på dagen!

På förmiddagen inhandlades virke till de blivande odlingsbäddarna. Det blev längre brädor än vi hade tänkt, men det är bara bra. Varför det är bra kan jag förklara när vi bygger bäddarna, det blir tydligare om jag kan visa bilder också och inte bara (försöka) förklara.

Senare på tagen brände vi iväg till en kvinna som hade gammalt hö att skänka. Perfekt för oss som planerar att täckodla! Vi fyllde bilen med hö och kommer förmodligen hitta höstrån där i flera veckor framöver.

Nämen, vad är detta? Pallkragar? Jajamän! Dessa två stod staplade på varandra mot väggen till vårt uteförråd. Då vi planerar att sätta schisandran mot den väggen behövde vi flytta dessa. Nu står de på den plats där den blivande bädd jag kallat för ”jordärtskocksbädden” ska byggas med tiden. Inte så svårt att gissa vad jag tänkt sätta i dem, va? Just det, jordärtskockorna ska få slippa kruklivet och få sträcka ut sig i två pallkragar istället.

Nu är jag helt mör i kroppen, och det känns bara bra! Jag kommer förmodligen ha en del träningsvärk imorgon. Det gör mig ingenting. Tvärtom, nästan! Det säger jag nu i varje fall, vi får se vad jag säger imorgon…

2 svar till “Vilken trädgårdsdag!”

  1. Visst är det mysigt att kunna börja med vårjobben! Här började det SNÖA i fredags och igår var det vinter här – som vi inte haft nån gång tidigare den här säsongen!? Det är ingen ordning på vädret nu för tiden…..
    KRAM/Susie

    Gilla

    1. Ja, det är jättemysigt att dona i trädgården! Förstår inte heller vad som är igång med vädret just nu, det verkar ha fått totalt hjärnsläpp…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: