Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tomatflytt och liten utomhusuppdatering

Det är inte bara utomhus det händer saker i våra odlingar. Även inomhus växer det så det knakar!

Andra hälften av mina tomatbebisar börjar bli stora! För sex av dem var det dags att flytta från det lilla såtråget till varsitt mjölkpaket. Det gick hur fint som helst och nu har de utrymme att sträcka ut sig ordentligt. De är så söta! Tänk att de om bara några månader kommer vara mer ståtliga än söta!

Det största problemet med mina tomatbebisar just nu är att de börjar växa ur sina hyllplan. När jag nämnde det till min gubbe var hans lösning på problemet väldigt annorlunda från min. Jag tyckte att vi kunde utöka utrymmet, medan han verkade mer inne på att minska antalet plantor. Pöh!

Ute i trädgården växer den blivande köksträdgården fram, steg för steg. Jag längtar så tills det är klart för våren!

Detta lilla moln syns även på bilden ovan. Det är en slags huv av fiberduk som jag sytt för att skydda tidiga sådder mot frostbett. Den blev inte riktigt så snygg som jag hoppats, men den duger. Vad finns där under då?

I plastäggkartongerna har jag sått olika slags kål. I bädden väntar rovor och rädisor. Går det att så dem såhär tidigt? Ärligt talat vet jag inte säkert. Jag kunde bara inte vänta längre! Det kliade för mycket i fingrarna. En av våra hemmasnickrade odlingslådor är därmed invigd!

Ett svar till “Tomatflytt och liten utomhusuppdatering”

  1. Kul att se att det är fler som inte kan hålla trädgårdsfingrarna i styr! 🙂
    Själv har jag planterat penséer och förgrott dahlior och idag hade jag tänkt fylla på jord i pallkragarna. Men…det blåser nåt så förskräckligt så vi får se om min käre gubbe har nån lust att köra fram den åt mig…..misstänker att han kommer föreslå att vi väntar till en ”icke blåsig” dag! 😦
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: