Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

En fruktdröm

Så är det lördag igen och jag har både ork och innehåll till att skriva ett inlägg. Känns inte som att det händer så mycket värt att skriva om på vardagarna, det är mest jobb. Inte så mycket odling. Eller ja, så har det varit nu under vintern. Gissar på att det blir ändring i och med att kvällarna blir allt ljusare.

Idag har det hänt en väldigt rolig grej. Jag har drömt om ett särskilt fruktträd enda sedan jag läste om att man kunde ha fruktträd i kruka. Det träd jag har införskaffat idag är dock inte planterat i kruka utan i jorden. Jag insåg att vi inte har något bra ställe att förvara ett krukträd under vintern.

Så vad är det för träd? Ett aprikosträd!

Sorten heter ‘Harcot’ och är enligt mina efterforskningar en ganska härdig variant. Så himla roligt! Vi planterade det i trädgårdens soligaste hörn och har stöttat upp med pålar och trädbindningsband. Jag hoppas verkligen att det tar sig, blir stort och med tiden ger oss fina skördar av goda aprikoser.

Jag äter inte särskilt mycket frukt, tyvärr. Något äpple eller päron då och då, när det bjuds. Det finns dock två sorters frukt som jag älskar och kan äta hur mycket som helst av: aprikoser och plommon. Ett plommonträd fanns redan på tomten när vi flyttade in. Nu när det också finns ett aprikosträd känns det som att jag så småningom kommer kunna äta massor av mina favoritfrukter.

Jag råkade också gå lite bananas på det där med handskar och köpte på mig fyra par. Oops. Det är dock en sak jag stör mig på – när jag behöver ett par handskar och de inte går att hitta. Eller när det enda bra paret är blött. Några par extra är nog ingen dum idé ändå.

Bilden ovan är tagen tidigare imorse, lagom till morgonkaffet som synes. Ungefär såhär ser det ut i trädgården just nu, förutom att aprikosträdet är planterat bortanför de ljusa pallkragarna. Såhär på kvällningen får den här bilden mig att längta efter morgondagen – åh, vad jag tycker det blir fint i vår trädgård!

Nästa vecka har jag påsklov. För min del borde det kanske heta trädgårdslov – det skvallrar en del om vad jag planerar att använda min lediga tid till. Då ska bäddarna fyllas med jord, är tanken.

Ett svar till “En fruktdröm”

  1. Visst längtar man efter att verkligen få sätta igång och njuta av trädgården, men än så länge är det alldeles för mycket jobb. Igår t.ex. så blev det att finrensa pallkragarna – där det redan kommit upp massor – och sen fylla på jord. Låter kanske inte så märkvärdigt, men det tar sin lilla tid när man måste vara rädd om det om redan växer där.
    Men fint blev det och nu kan man titta ut genom köks- och matrumsfönstren och njuta av att titta på allt grönt som sticker upp ur den mörka jorden. Tidigare så kändes det bara som om man skulle tvingas ut och rensa trots att vädret var alldeles för kallt.
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: