Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Trädgårdsbygge etapp ett – klart!

Att få tillgång till en egen trädgård var en viktig del för oss i vårt radhusköp. Den såg inte mycket ut för världen när vi flyttade in, men drömmarna och planerna spirade. Vi valde att dela upp vårt trädgårdsbygge i två etapper – vår och höst – för att slippa stressa och göra allt på en gång. I går blev första etappen klar!

Såhär såg det ut för lite drygt två månader sedan, i början av februari. Mest mossa, och massor av potential.

Samma trädgård idag. Vilken skillnad! Jag tycker det blir så himla bra!

Vi har hittills byggt två stora bäddar, fyra små och ett potatisland. Bonus var att vi kunde återanvända två pallkragar till jordärtskockor. Dessutom har vi planterat en rabarberplanta, två hallonbuskar, fyra blåbärsbuskar och ett aprikosträd. Krusbärsbusken står i kruka och väntar på vinbärskompisar och planteringstider. Häcken har trimmats till och syrenbuskaget i bakkant har tunnats ur en del. Murgrönan vid dörren har vi klippt ner och därmed släppt in både ljus och härligt bambuskrammel till entrén. Oj, när jag radar upp det såhär blir det tydligt att vi faktiskt har jobbat på en del!

Det som återstår av vårens arbete är väl egentligen plantering och sådder. Ja, just det, vi funderar på någon slags bevattningssystem också. Vet inte riktigt hur vi ska lösa det på bästa sätt ännu. Efterforskning pågår.

Häromdagen sådde jag åtta sorters tagetes – och idag har alla börjat visa sig som små groddar! Redan igår syntes några sorter, idag syns alltså alla. Så roligt! Jag vet att tagetes är lite av en hatälskad blomma i trädgårdssammanhang, det verkar som att man antingen är stormförtjust i dem eller avskyr dem. Vad jag tycker? Tja, det vet jag inte än. Jag tycker om dem på bild, så jag tänkte testa. Dessutom påminner de om min mormor. Tanken är att samplantera dem med tomaterna. Det tror jag blir fint!

I övrigt rullar påsklovet på. Jag har mest varit i trädgården, men också grejat inomhus och för första gången i livet bakat ett bröd som ser ut som om det kom direkt från affären. Så stolt! Gott var det också. Idag har jag bland annat veckohandling, omorganisation av plantrummet och någon maskin tvätt på schemat. Och njuta av det fina vädret, förstås!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: