Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Helgfix

Jag verkar ha blivit en riktig helgbloggerska. Å andra sidan är det oftast då det händer saker som jag vill berätta om.

Så, vad vill jag berätta om idag? Allt vi har för oss i trädgården förstås!

Helgen började fint med att jag fick hämta min beställda vinbärsbuske i butiken. Sorten heter ‘De Gröna’ – och det ska alltså bli gröna bär på den! Någon gång förra hösten fick jag höra talas om att det skulle finnas gröna vinbär, och sedan dess har jag varit helt övertygad om att det är något jag vill ha i min trädgård. Gröna och vita, det har jag lobbat stenhårt för. Nu har jag båda sorterna!

Gårdagen inleddes med potatissättning. Vi har valt två sorter i år, ‘Connect’ och ‘Zoe’. Den förstnämnda valdes för att den ska klara sig ganska mycket på egen hand, plus att det är årets potatis 2020. ‘Zoe’ är en röd/rosa variant. En potatis i kul färg stod högst upp på min gubbes odlingsönskelista, så det blev förstås en sådan.

Det blev en del plantering igår också. Den gröna vinbärsbusken sattes förstås i jord och därmed är vår lilla bärkrok eller bärlund färdig för tillfället. Bara vi får bort rishögen ska jag visa hur fint det blir! Jag planterade även om fem av våra paprikaplantor. De ser ledsna ut på bilden, det är blåsten och solen som gjort dem lite molokna. De har redan repat sig betydligt! I bakgrunden skymtar julrosen som jag fick av mamma när vi flyttade in. Den är fortfarande lika fin! Vilken fantastisk växt att ha i kruka på bron!

En gång för länge sedan berättade jag att jag var sugen på att prova en odlingsmetod som kallas square foot gardening. Det handlar i korta drag om att man delar in sina odlingsbäddar i rutor som vardera är en square foot. Med lite avrundning blir det 30 x 30 cm. För att få överblick och hjälp med planteringen brukar man enligt min handbok lägga någon slags galler på plats för att visa de olika rutorna. Igår kom mitt galler på plats! Vi spikade fast spikar som vi böjt lite på insidan och spände sedan mitt knallrosa snöre mellan spikarna. Lite ojämnt blev det på några ställen, men det spelar ingen roll. Det behöver inte vara perfekt, det blir bra ändå!

En sådd av sallat, en till sorts grönkål (‘Red Russian’) och ännu en sådd av ärtskott får avrunda lördagens trädgårdsgrejande.

Idag då? Tja, idag funderar jag på att sätta den gula sättlöken i jord. Några tomater behöver lite mer jord också. Det lär med andra ord inte vara så svårt att hålla sig sysselsatt idag heller!

3 svar till “Helgfix”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: