Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Den gångna helgens projekt

Hjälp, det är redan onsdag! Detta inlägg skulle jag förstås skrivit redan i söndags, möjligtvis måndags, men tiden går så fort nu att jag inte hinner med riktigt. Även om det här blir lite sent vill jag ändå skriva det, för vi gjorde något väldigt roligt i helgen!

Vi grävde potatisland hos min gubbes föräldrar! Det är den stora uppgrävda ytan på bilden som så småningom blev potatisland.

Landet har varit täckt med markduk (eller något) sedan i höstas. Nu på våren drog vi undan täckningen och grävde upp så mycket av ogräset som vi kunde. Sedan satte vi fyra sorters potatis och täckte med gammalt hö.

Färdigt! Sorterna som sattes var ‘Orla’, ‘Lady Christl’, ‘Gaiane’ och ‘Connect’. De tre första satte vi åt min gubbes mamma, medan vi hade med oss den sistnämnda för att odla hos dem. ‘Gaiane’ är den blå sorten som vi så gärna ville ha men inte hittade vid inköpstillfället – men som tur var hade min gubbes syster två sättknölar över av just den sorten. Dessa ska ikväll sättas i hink.

Vi fick också med oss några fler plantor hem. Två sorters squash, en aubergine och en mynta. Så roligt! Dessutom gav vi bort fem av våra paprikor, så i slutändan gick vi nog ungefär jämnt upp i antal plantor. I alla fall låter det bra att säga så. Det låter inte som att jag är en crazy plant lady (även om jag är det).

Här hemma börjar potatisen titta upp. Jordgubbarna blommar och plommonträdet verkar ha blommat färdigt för i år. Tomaterna växer så det knakar och jag blir lite galen på att jag hela tiden måste flytta om dem så de får plats under belysningen. De börjar bli för höga för den nu också. Jag filar på en lösning och hoppas på det bästa!

Hoppas att du har en riktigt fin onsdagskväll. Imorgon kan man väl säga att nedräkningen till kommande helg börjar? Tur då att jag hann skriva detta innan vi börjar fundera på kommande helgs projekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: