Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Första skörden!

Jag försöker att aldrig sticka under stol med att jag är nybörjare. Det här är första gången någonsin som jag odlar själv (med hjälp och stöd av gubben min). Tillsammans med mamma och mormor odlade jag lite rädisor när jag var liten, men jag har aldrig tidigare odlat på egen hand. I veckan har det känts motigt. Djungelgurkan dog helt och tomaterna har sett hängiga ut. Men idag upptäckte jag något underbart i en av utomhussådderna.

Rädisa ‘Cherry Belle’, sådd utomhus 11/4

Den allra första skörden! Jag vet, tre små rädisor är inte mycket att hänga i julgranen för etablerade odlare – men för nybörjarmig är det helt fantastiskt! Att dessa små rosa godsaker har vuxit där ute i plastbacken från det stora möbelvaruhuset utan annan hjälp av mig än lite vatten! Det känns helt fantastiskt, och ger lite nytändning till en misströstande rookie.

Hur de smakade? Helt fantastiskt! Jag åt dem stående vid diskhon. Nu hoppas jag verkligen på att det snart blir fler!

2 svar till “Första skörden!”

  1. Oj vad jag skrattade! Jag känner igen mig!! Visserligen har jag nu haft trädgård sen 1972, först en gammal uppvuxen med massor av fruktträd i 30 år och sen en ny obrukad i 16. Den valde jag att inte ha ett enda fruktträd på, var otroligt trött på att ta hand om frukten. däremot MASSOR av rabatter, träd och buskar. Så blev det ju växthus för några år sen och i det frodades inte bara lime och inbyggda vindruvor (som finns kvar) utan också massor av paprika, chili och tomater. När jag sen fick löss på allt utom dom två förstnämnda så bestämde jag att inget mer ätbart skulle få komma in där. Men…man är ju inte sämre kvinna än att man kan ändra sig, så i måndags köpte jag en tomatplanta! Den kommer nog min gubbe inte få smaka nåt av, dom brukar gå åt redan ute i växthuset. Men för 2 veckor sen sådde jag lite rädisor i en låda med vackra blommor till honom – dom börjar nu växa till sig ordentligt. Snart kan man skörda dom, vilket jag längtar efter – så det är inget fel eller konstigt att vara glad åt rädisor!!
    KRAM/Susie

    Gilla

    1. Vad kul att du känner igen dig – då är jag inte helt tokig i alla fall haha! Äta tomat (eller vad som helst) direkt från plantan måste ju vara det absolut bästa! Hoppas på att få prova det så småningom! 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: