Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tomatuppdatering

Jag förstår att ni sitter som på nålar och väntar otåligt på att få veta hur det går med mina tomater. Nu behöver ni inte vänta längre!

‘Brandywine black’ växer på ordentligt! De senaste dagarnas värme har verkligen satt fart på storleksutvecklingen. Det är så roligt att se dem växa.

Vinbärstomaten syns här. Har ni sett något så sött? De är som små gröna pärlor på ett band tycker jag. Den här plantan har verkligen tagit sig sedan den flyttade hit som en ensam stam i ett mjölkpaket. Nu är den en helvild buske!

Lite suddig bild, men de små tomatplantorna av okänd sort som vi fick med oss från Blekinge har börjat rodna! De är först ut – och det är så himla roligt! Jag längtar verkligen tills jag får smaka på dem.

Men de andra tomatplantorna då? Hur går det för dem? Det går riktigt bra! Alla har de tomatbebisar på gång och växer så det smäller i fogarna.

Inte tomatrelaterat, men väl odlingsrelaterat är följande bild:

Har ni sett så många blommor på squashplantan? De har också exploderat fram i värmen. Hoppas verkligen att humlorna hittar dit och pollinerar honblommorna. Häromdagen skördade vi en liten squash som inte blivit pollinerad och därför började skrumpna i änden. Snabbt grillad blev den supergod, även om den lite liknade en banan till utseendet…

Det är så roligt när det växer såhär fort! Man hinner knappt vara med i svängarna. Nästan varje gång jag tittar till plantorna har det hänt något trevligt. Det är underbart!

3 svar till “Tomatuppdatering”

  1. Mina tomater hinner aldrig lämna växthuset – eller bli riktigt mogna! har väl ätit ett 10-tal av dom ”svarta” körsbärdstomaterna som fortfarande är lite orange-grönsvarta när jag äter dom. Underbart goda!
    KRAM/Susie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: