Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Trädgårdsuppdateringar

Det händer massor i trädgården nu! Idag har det varit en underbar trädgårdsdag med relativt varma temperaturer. Både jag och min gubbe har varit ute och grejat i stort sett hela dagen. Dessutom har vi varit ute i trädgården nästan varje dag efter jobbet och fixat. Så roligt!

Till att börja med såg jag på Facebook att Lidl skulle ha bärbuskar under slutet av denna vecka. Det kunde jag ju förstås inte låta bli. Amerikanska blåbär stod på min önskelista, och för 25 kr per planta kände jag att jag faktiskt vågade prova. Väl på plats var jag också sugen på en krusbärsbuske, vilket det också blev. Hallonen på bilden är jag (nästan) oskyldig till. Om någon frågar var det min gubbe som ville ha dem. Vi säger så, i alla fall.

Min trädgårdsplan, min ritning och min favoritdröm, börjar bli verklig nu. Såhär såg det ut igår kväll. Idag är de båda stora bäddarna i mitten av mossmattan ihopsatta till en djupare bädd, helt enligt planen. Det börjar bli på riktigt nu!

Idag har vi också klippt ner lavendelbusken utanför ytterdörren och passat på att testa att ta sticklingar. Vi har börjat på nummer två av de stora bäddarna, båda lagren virke är sågade och det ena är även laserat redan. Mot bodväggen (den röda byggnaden längst bort på bilden) har vi skruvat upp en spaljé till fjärilsrankan (schisandran) och hoppas på att hon ska tycka om sin nya plats.

Planen för imorgon är att få den andra stora bädden klar. Eller planen, det är målet i varje fall. Jag skulle helst vilja såga till de två små bäddarna som är kvar att fixa också… Men vi får se, vi ska orka med! Och jag ska helst hinna rätta några engelskprov…

Jag önskar dig en trevlig lördagskväll och hoppas att allt är bra med dig och de dina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: