Tomattämjning

Så kom vi då fram till södra Norrlands kustland igår, lite trötta och stela efter att ha suttit i bilen nästan hela dagen. Nu ska det levas stugliv ett bra tag innan semestern är slut och jobbet kallar.

Redan igår gick jag en runda här bland odlingarna och tittade till. På vissa ställen såg det anskrämligt ut med diverse krypangrepp, men överlag såg det riktigt trevligt ut. Morötterna hade exploderat upp såpass att det nog borde ha gallrats för ett bra tag sedan. Nå väl.

Laguppställning efter trimning och tämjning. Vilken sort som är vilken har jag tyvärr glömt, men de sorter som ska finnas representerade är ‘Brandywine black’, ‘Rosella’, ‘Principe Borghese’, ‘Green Cherry’, vinbärstomat och en gul körsbärstomat. Det lär märkas senare vilken som är vilken.

Tomaterna har vuxit ifrån både mig och sin tomatvakt. En hel del tjuvar hade spritt sig och blivit så stora och fina att jag inte ens hade hjärta att ta bort dem. Någon planta har delat sig och ståtar nu med flera toppar. Det är kanske inte det konventionella och rätta sättet att odla tomat på, men jag tycker det är vackert. En hel tomatskog! Både blommor och bebisar syns på plantorna också. Nu är de uppbundna mot bambupinnar och har fått små tjuvar och ihoptorkade blad borttagna.

Vi fick också med oss tre stycken pyttetomatplantor från Blekinge. De fick plats i den tomma blomlådan på verandan. Riktigt fint tycker jag att det blev!

Dessutom gallrade jag bland morötterna och rensade en ogräsövervuxen pallkrage. Så nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av lite vila.

Sämre sällskap än sina plantor kan man definitivt ha!

2 svar till “Tomattämjning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: