Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Blåbärsremmar

Igår levde jag verkligen upp till min image som tant. Saftmajan puttrade fram blåbärssaft medan jag satt på vakt och stickade raggsockor. Riktigt mysigt hade jag!

När man gör saft blir det ju en hel del bärmassa kvar. Hittills har jag gjort sylt av det, men igår kände jag för att testa något nytt. Därför testade jag att göra bärremmar. De blev riktigt goda, sådär lagom syrliga. Om de kan ersätta vanligt godis vet jag inte, men jag kan absolut se mig själv smaska på dessa en fredagskväll i soffan!

Blåbärsremmar (eller andra bärremmar)

Du behöver:

  • Den mosiga bärmassa som blev kvar efter saftkoket (i mitt fall sötad med socker under kokningen)
  • En bakplåtspappersklädd plåt

Mosa till bären lite extra så det blir en så slät puré som möjligt. Man kan även mixa dem för att få ett ännu slätare resultat, men det brydde jag mig inte om.

Bred ut bärmassan på plåten. Försök få till ett lagom tjockt lager, så tunt du kan utan att bakplåtspappret syns igenom.

Torka i ugnen på 50 grader. Sätt fast en träsked eller liknande för att hålla ugnsluckan lite öppen så att fukten kommer ut. När bärmassan har torkat helt är det färdigt. Räkna med sju till åtta timmar, minst.

Klipp i remsor och rulla ihop. Klart!

Denna gång var det blåbär i saftmajan, men dessa remmar borde gå att göra med alla möjliga bär. Jag kommer definitivt prova igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: