Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Rabarbara

Hemma med migrän idag. Suck. Är väl stressen från all flytt, stressresan igår och oron för katten som inte riktigt vill äta än som tar ut sin rätt. Nu mår jag bättre, men i morse var det riktigt illa. Katten verkar pigga på sig, han blir nu matad med mosad blötmat i spruta. Blir han inte bättre åker vi till veterinären.

Orkade mig ner i källaren och planterade om de små sellerisarna också när migränen började släppa. De är egentligen för små för att omplanteras, men äggkartongen de såddes i från början var inte det bästa valet. Den föll isär och verkade dra till sig mögel eller vad det nu var. Så nu bor alla tio små groddar i en smörbytta modell större istället. Vi får se hur många som klarar sig. Annars får jag så nya.

När jag ändå skulle kasta den gamla fuktiga äggkartongen gick jag förbi den stora hinken/krukan utanför vår lilla trapp och tittade till Rabarbara. Sist jag såg till henne hade hon precis petat upp ett litet, litet rött horn som hintade om årets rabarberskörd. Idag såg det ut såhär:

Titta så söta!

På denna bild syns till och med att det faktiskt kommer bli blad och rabarber av detta i år igen. Fantastiskt att hon överlevde vintern trots att hon bara bor i en stor kruka! Jag blir alldeles lycklig i själen av allt som gror och spirar här hemma just nu. Anton har skolat om både chili och spetspaprika idag. Det kunde inte vänta till helgen! Jag väntar också spänt på en ny leverans fröer, denna gång inköpta på Tradera. Vi får se när, eller om, de kommer fram. Jag hoppas på att de dyker upp senast på fredag så jag kan peta ner några i jord redan i helgen.

Jag hoppas också att migränen släpper tills imorgon. Just nu sitter den kvar som småspik i hjärnbarken, men jag klarar av att titta på datorskärmen i alla fall. Det var svårare i morse. Lite middag och lite sömn ska förhoppningsvis mota bort det sista. Kanske lite planering av odlingen också – med nya fröer måste man ju tänka om lite!

2 svar till “Rabarbara”

 1. Stackare, migrän är inget man önskar sin ovän ens! 😦
  Men annars verkar du ju ha kul med alla dina fröer och skott. Jag har fortfarande inte kommit till skott med mina små palettfrön. Måste nog göra det idag!
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Nej, usch, migrän är verkligen inget roligt! Känner av den lite nu ikväll med faktiskt, men blir det inte värre än såhär så är jag nöjd!
   Det är jättekul med allt som växer här hemma just nu! Börjar inse att jag bestämt mig för att så väldigt många frön och sorter, så det där med logistiken när allt börjar kräva mer skötsel kan bli en nöt att knäcka. Det är tur att jag inte är ensam i det hela.
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: