Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bärbonanza

Glad fredag – och glad påsk!

Igår svängde vi förbi de stora plantbutikerna här i stan. Egentligen skulle vi väl bara vara smakråd och sällskap åt en vän, men såklart kunde jag inte hålla fingrarna i styr.

En ros, ‘Burgundy Ice’, ett lila hallon, ‘Elektra E’, sex vita jordgubbar, ‘Snow white’, en till blåbärsbuske, ‘Roxy Blue’ (för korspollinering av den sort jag redan har) och vita vinbär, ‘Versailles Blanche’. Dessutom lades en beställning på en buske gröna vinbär. Så nöjd!

Idag har vi alltså planterat. Jordgubbarna har fått varsin liten kruka för att växa på sig lite innan de får hamna på slutplatsen. Vi rev upp en risig buske vid hörnet på vårt hus och satte rosen där istället. Bärbuskarna (förutom blåbäret) sitter i anslutning till vår rabarber. Det blir som en liten bärlund där. Blåbäret sattes bland de andra på baksidan. Det blir så himla bra i trädgården!

Det är svårt att visa riktigt tydligt hur vi planterade bärbuskarna. Det ligger nämligen en massa ris i vägen – murgrönan som vi klippte ner häromdagen och risbusken som vi bytte ut mot rosen.

Min gubbe har också gett sig på att förvandla rabatten precis utanför ytterdörren till ett kryddland. Lavendeln som vuxit sig vild där har fått sig en klippning och tegelsten har lagts ut att gå på för att nå alla delar av landet. Det blir superbra där med! Jag skulle förstås ha haft en före-bild också, men det hittar jag tyvärr ingen.

Jag vet inte om jag riktigt kan beskriva hur bra det känns att greja i trädgården. Det känns så fantastiskt att få bygga upp vår trädgård så som vi vill ha den, med odlingsyta och bärbuskar. Att verkligen få göra den här trädgården till vår. Jag ser verkligen fram emot att få ta hand om och utveckla den ytterligare med tiden. Livskvalitet på hög nivå, om jag får säga det själv!

Jag hoppas att du har haft en lika fin dag som jag, och att din påskhelg blir toppen. Ha det fint!

4 svar till “Bärbonanza”

 1. Visst är det helt underbart att få påta i sin alldeles egen trädgård, speciellt om man får hjälp av sin ”gubbe”! :-*
  Tyvärr orkar inte kroppen riktigt med att sköta vår sen jag fick diskbråck, men jag gör så gott jag kan och sätter mig och vilar var 5:e minut! :-O Men som tur är har min tidigare totalt ointresserade gubbe blivit riktigt duktig – så nu har han fått ta över en massa! 😀
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Ja, det är verkligen fantastiskt!
   Så skönt att du får hjälp! Det är ju viktigt att lyssna på kroppen också, säger den stopp så är det bara att stanna en stund.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: